Redactia.ro
Home » Homepage » Ministrul Muncii îi cere scuze femeii care a primit o pensie mai mică timp de 16 ani. Mesajul Violetei Alexandru

Ministrul Muncii îi cere scuze femeii care a primit o pensie mai mică timp de 16 ani. Mesajul Violetei Alexandru

ministrul muncii

Ministrul Muncii Violeta Alexandru intervine în cazul femeii din Alba, care a încasat timp de 16 ani o pensie mai mică din cauza unei erori și își cere public scuze de la pensionară.

Este inadmisibil ca oameni care muncesc o viață întreagă, să fie privați de un drept câștigat cinstit, prin muncă, dreptul la pensia cuvenită integral. (…) Vă rog doamnă, deși e târziu să repar ceva ce v-a fost luat dintr-o greșeală gravă, să acceptați scuzele mele”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii a promis că pensionara va primi diferența de bani restroactiv de la Casa de pensii Alba, până la momentul descoperirii erorii. „Am sesizat Casa Națională de Pensii Publice pentru că vreau ca doamnei pensionare să i se acorde toate drepturile cuvenite. Până la ultimul leu, toți banii datorați din 2004.

Față de suma deja plătită în luna aprilie 2020, astăzi, la sesizarea mea, s-au făcut toate demersurile legale pentru ca doamna să primească prin casierie sau prin mandat poștal integral diferența pentru cei 16 ani în care a fost privată de dreptul integral de pensie. Funcționarii publici care au greșit vor răspunde! Pentru șeful de serviciu vinovat, deși avea o mustrare scrisă pentru o altă eroare din urmă cu două luni, am cerut demisia!”, a precizat Violeta Alexandru.

Se cer demisii

Ministrul Muncii a mai precizat că va lua măsuri pentru a nu mai exista cazuri de pensii calculate greşit din vina funcţionarilor. „Voi face toate demersurile legale pentru ca situații în care, din vina funcționarilor publici au fost calculate greșit drepturile pensionarilor și nu s-au achitat retroactiv banii, să nu mai existe.

Nu poate exista prescripție pentru drepturile unui pensionar când funcționarul a stabilit greșit cât i se cuvine acestuia! Voi lupta să schimb acest lucru pe care-l consider total abuziv!”, a conchis Violeta Alexandru.

Timp de 16 ani, Ana Birloncea din județul Alba, a primit o pensie greșită. Totul începea în anul 2002, când femeia s-a pensionat anticipat, iar doi ani mai târziu împlinește vârsta legală de pensioare și depune un dosar nou.

După ce i se aprobă dosarul, Casa de Pensii Albe îi emite o nouă decizie de pensionare pentru limita de vârstă. Dar, din neatenție sau incompetență, un funcționat a introdus în baza de date un cod greșit, motiv pentru care, timp de 16 ani, Ana Bîrloncea a primit pensia anticipată, adică o sumă semnificativ mai mică decât cea care i se cuvenea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: