Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, vești importante pentru români cu privire la vârsta de pensionare! Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii, vești importante pentru români cu privire la vârsta de pensionare! Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor

Pensii români

Ministrul Muncii, vești importante pentru români cu privire la vârsta de pensionare! Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor. Iată detaliile!

Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor

Noua lege a pensiilor aduce schimbări majore în ceea ce privește vârsta de pensionare, iar Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut anunțuri cruciale pentru români, explicând modul în care se va schimba acest aspect și în ce situații se vor aplica modificările.

Potrivit ministrului, legea vizează nu doar pensionarii aflați deja în plată, care au contribuit la construirea României actuale, ci și pe cei care sunt angajați în prezent. Prin noul cadru legislativ, aceștia vor beneficia de puncte de stabilitate în plus, asigurându-și astfel o pensie mai consistentă, mai ales dacă au o vechime de peste 25 de ani.

Ministrul Muncii, vești importante pentru români cu privire la vârsta de pensionare

În ceea ce privește vârsta de pensionare, aceasta este menținută stabilă, iar modificările sunt condiționate de creșterea speranței de viață. Simona Bucura Oprescu a subliniat că mecanismul introdus oferă o garanție că vârsta de pensionare nu va crește arbitrariu sau ad-hoc, ci în funcție de evoluția speranței de viață. În cazul în care aceasta nu înregistrează creșteri lunare, vârsta de pensionare rămâne neschimbată.

Legea „se adresează nu doar pensionarilor pe care-i avem în plată, care au construit România, așa cum o știm noi astăzi, dar și românilor care sunt angajați acum și care, prin noua lege, trebuie să știe că vor beneficia de puncte de stabilitate în plus, ceea ce, pentru o vechime mai mare de 25 de ani îi va duce la o pensie mai bună”.

Speranța de viață în România, conform ministrului, este de 70,4 ani pentru bărbați și 78 de ani pentru femei. Desigur, există o probabilitate redusă ca vârsta de pensionare să crească, conform declarației sale exclusive pentru România TV.

Ministrul Muncii a explicat că, deși creșterea vârstei de pensionare pentru femei a fost impusă de PNRR, s-au făcut eforturi pentru a o adapta specificului românesc. Astfel, perioada de creștere a copilului este considerată vechime, iar pentru fiecare copil, se scade vârsta de pensionare cu 6 luni.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu a asigurat că românii care au făcut parte din grupele speciale de muncă conform vechii legi nu vor pierde bani la pensie. Noua lege se aplică pentru viitor și păstrează drepturile acestor categorii de pensionari. De asemenea, analiza legislației a ținut cont de bolile declarate de angajatori, menținând condițiile de muncă pentru acele categorii în care s-au identificat analize fundamentate.

„Vârsta de pensionare este stabilă, fiindcă mecanismul cu care am venit este o garanție a faptului că vârsta de pensionare nu va crește arbitrar, nu va crește ad-hoc, nu este în pixul unui ministru, al unui Guvern. Creșterea vârstei de pensionare este un mecanism în care, dacă speranța de viață nu crește o lună, vom rămâne la aceeași vârstă de pensionare.

Pensiile românilor vor crește în funcție de asta!” Speranța de viață în România este, la bărbați, 70,4 ani bărbați, iar la femei 78 de ani. ”Probabilitatea ca vârsta de pensionare să crească este foarte mică”, a mai afirmat ministrul Muncii, în exclusivitate la România TV, potrivit Antena3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: