Redactia.ro
Home » Știri » Minune pentru Preafericitul Daniel. Cum a reușit acesta să scape de ghinion

Minune pentru Preafericitul Daniel. Cum a reușit acesta să scape de ghinion

Minune pentru Preafericitul Daniel

Preafericitul Daniel a avut parte de o adevărată minune în Postul Crăciunului. Acestuia i s-a îndeplinit o dorință la care visa de opt ani. Preafericitul Daniel a scăpat de enoriașul umilit, care își căuta dreptatea pe la tribunal.

Minune pentru Preafericitul Daniel. Cum a reușit acesta să scape de ghinion

Patriarhul Daniel a scăpat de dosarul în era citat ca pârât. Magistrații care judecau dosarul preafericitului Daniel, au decis, în urmă cu câteva zile, să închidă procesul în care acesta era implicat. Un bărbat din județul Botoșani, Vasile Huminiuc, a solicitat 20.000 de lei, pentru ca instituția condusă de patriarh l-ar fi umilit și jignit în urmă cu opt ani. Situația ar fi început după ce Huminiuc a depus o reclamție împotriva unui preot din localitatea natală, Tocileni, iar sesizarea ar fi fost soluționată încă din anul 2012. Astfel, instanța a respins cererea depusă de Huminiuc, dar bărbatul este pregătit să atace sentința și sî îl cheme pe patriarh la tribunal, pentru a nu răspunde în fața magistraților.„Respinge, ca neîntemeiată, cererea având ca obiect răspundere civilă delictuală formulată de reclamantul Huminiuc Vasile în contradictoriu cu pârâţii Biserica Ortodoxă Română şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – Daniel Ciobotea. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Botoșani”, au decis magistrații, la începutul anului.

Pentru că nu s-a prezentat la proces, din cauza pandemiei de coronavirus, Huminiuc a aflat că procesul s-a suspendat. Conform unui comunicat al Arhiepiscopiei Iașilor emis la puțin timp după ce Huminiuc a atacat dur Biserica, instituția condusă de Daniel ar fi rezolvst din 2012 problema. „Există o singură reclamație pe care domnul Vasile Huminiuc a trimis-o instituțiilor bisericești, anume cea trimisă direct la Patriarhia Română, înregistrată cu nr. 6534/27.06.2012. Această reclamație era semnată de un număr de 49 de persoane, inclusiv de domnul Huminiuc, și era îndreptată împotriva preotului Marin Octavian Poduț, de la Parohia Tocileni, Protopopiatul Botoșani. În conformitate cu Legislația Bisericească, astfel de sesizări sunt redirecționate eparhiilor de pe teritoriul cărora vin reclamațiile, spre competentă soluționare. Astfel, Cancelaria Sfântului Sinod a înaintat Arhiepiscopiei Iașilor o adresă la care erau atașate reclamația și listele cu cele 49 de semnături împotriva preotului Poduț, adresă înregistrată la Centrul eparhial Iași cu nr. 8524/02.08.2012, se arată în comunicat.

Cine este Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a fost implicat într-un scandal. Acesta a fost amenințat cu publicarea dosarului de la Securitatea de către Istoric. În publicația Newsweek de România, a apărut în urmă cu câteva luni un articol în care un angajat al CNSAS, Mădălin Hodor îl amenință pe Patriarh cu publicarea dosarului de Securitate. „În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel în cuvântul rostit marţi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală”, spusese Patriarhul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: