Redactia.ro
Home » Știri » Mistere despre limba română. Secretul dezvăluit de o profesoară din Rusia: ”Un sistem de gândire aparte!”

Mistere despre limba română. Secretul dezvăluit de o profesoară din Rusia: ”Un sistem de gândire aparte!”

GALERIE FOTO (4) Mistere despre limba română

De multe ori ne întrebăm care este cea mai grea limbă din lume și pe ce loc se plasează limba română.

O profesoară rusoaică care predă limba română în Moscova ne spune de ce elevii ruși sunt îndrăgostiți de limba noastră.

Mistere despre limba română. Secretul dezvăluit de o profesoară din Rusia: ”Un sistem de gândire aparte!”

Anna Kabanova, în vârstă de 37 de ani este profesoară în Moscova și predă limba română la Universitatea de Stat pentru Relații Internaționale, aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, instituție care reunește aproape 9.000 de studenți.

Conform acesteia, elevii ruși sunt îndrăgostiți de cultura română și sunt curioși de cultura din țara noastră.

Anna a precizat că în momentul în care a intrat la Universitate, și-a dorit să studieze o limbă dificilă și mare, și a optat pentru româno-italiană.

Româna am avut-o în fiecare zi – altfel e imposibil de însuşit – şi italiana, de două ori pe săptămână. La final, s-a dovedit că m-am ataşat mai tare de română, pentru că e cu totul deosebită. Românii au un sistem de gândire aparte – reflectat, de altfel, în limbă –, care, fără îndoială, merită cercetat şi promovat pe scară largă“, afirmă ea.

Potrivit Adevărul.ro cel mai dificil moment a fost acela în care a trebuit să învețe fonetica și gramatica limbii române, dar cu timpul, rusoaica a reușit să se obișnuiască cu acestea.

Ce spun elevii despre limba română

Anna Kabanova este de părere că limba română și limba rusă are câteva asemănări. În 2006, profesoara s-a alăturat echipei de cadre didactice de la Universitatea de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, unde și-a susținut și teza de doctorat.

La momentul actual, are cinci studenți în subordine la programul de studii universitare de licență și alți trei, la masterat.

O parte dintre ei lucrează în Ministerul Afacerilor Externe, în Ministerul Apărării și la agenții de presă.

Am avut trei studenţi care s-au îndrăgostit de România după o călătorie şi mă pândeau pe coridoare ca să se înscrie la curs. Fără îndoială, au existat şi cazuri de studenţi care au ales-o din raţiuni pragmatice – cunoscând o limbă «rară» mai uşor să-ţi găseşti apoi un post în ministere ori în alte instituţii, a mai spus aceasta.

Rusoaica a reușit să viziteze România de mai multe ori, fie ca turist, fie în scop profesional, iar ultimele vizite au făcut-o să se îndrăgostească de România.

Annei îi place să-l citească pe Lucian Blaga, citind la cursurile cu studenții și poezii eminescene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: