Redactia.ro
Home » Știri » Moțiunea de cenzură s-a citit cu sala aproape goală

Moțiunea de cenzură s-a citit cu sala aproape goală

Moţiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost citită joi dimineață în plenul Parlamentului. Sala era aproape goală, doar 128 de parlamentari din totalul de 465 fiind prezenți.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost citită de senatorul PNL Florin Câțu.

La ședință au fost prezenți 128 de parlamentari din totalul de 465, potrivit președintelui de ședință, Teodor Meleșcanu. Moțiunea a fost susţinută de celelalte partide de opoziţie, dar şi de 4 parlamentari PSD.

Președintetele Senatului a anunțat că, potrivit hotărârii Birourilor permanente ale celor două Camere, dezbaterea moțiunii de cenzură va avea loc pe 10 octombrie, la ora 10.00, potrivit Mediafax.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că sunt necesare 233 de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, și că PSD nu are acest număr de parlamentari, dar nici cele 5 partide semnatare ale moțiunii.

PSD a făcut o nouă propunere controversată pentru funcţia de comisar european

„O moțiune de cenzură trece cu 233 de voturi. În acest moment, și mă refer din punct de vedere matematic, PSD nu are această sumă de parlamentari. Asta este vestea proastă. Dar, este și o veste bună, nici cele cinci partide nu fac 233. Vom vedea joi la moțiunea de cenzură cine va avea câștig de cauză”, a declarat Ciolacu.

Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă. Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: