Redactia.ro
Home » Monden » Motivul pentru care chef Cătălin Scărlătescu nu s-a mutat din România, deși a vizitat o mulțime de țări: ”Sunt fascinat”

Motivul pentru care chef Cătălin Scărlătescu nu s-a mutat din România, deși a vizitat o mulțime de țări: ”Sunt fascinat”

Cum arăta Cătălin Scărlătescu în tinerețe? Transformarea celebrului chef este de nerecunoscut

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit motivul pentru care a ales să locuiască în tot acest timp în România, deși a vizitat peste 50 de țări, acolo unde putea să lucreze la chef bucătar. 

Motivul pentru care chef Cătălin Scărlătescu nu s-a mutat din România, deși a vizitat o mulțime de țări: ”Sunt fascinat”

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România. Experiența lui ca maestru în bucătărie l-a făcut în decursul anilor să călătorească în peste 50 de țări, de unde a acumulat experiențe extraordinare. Cu toate acestea, juratul de la ”Chefi la cuțite”, a decis să locuiască în continuare în țara sa natală. Acum, acesta a dezvăluit motivul real pentru care a făcut acest lucru.

Chef Cătălin Scărlătescu a menționat că îi place să descopere cultura țărilor în care a călătorit și să-i cunoască pe bucătarii din restaurantele pe care le vizitează, dar mai ales că nu se poate abține atunci când preparatele sunt făcute ca la carte.

”Îmi place să descopăr cultura țărilor în care călătoresc și chiar să îi cunosc pe bucătarii din restaurantele unde mănânc. De exemplu, la un moment dat am fost în Thailanda, în Koh Samui, și m-a dat pe spate un preparat fabulos, cu vită Wagyu, de origine japoneză, și un sos senzațional de curry. Nu m-am putut abține și am intrat în bucătăria restaurantului cu pricina, unde l-am cunoscut pe cheful respectiv. De la el am învățat chiar atunci să prepar sosul de curry. A fost foarte prietenos și bucuros să îmi arate cum îl face, apoi am stat de vorbă și am făcut schimb de povești culinare, ca între bucătari. Sunt fericit ori de câte ori pot să-mi îmbogățesc cunoștințele”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit viva.ro.

Juratul a declarat că singura țară care îl inspiră zilnic este România și că mâncărurile tradiționale nu se găsesc în restaurantele din afara țării. Acesta este fascinat de tot ceea ce înseamnă mâncăruri românești și consideră că țara noastră are cele mai bune mâncăruri.

”Există o zonă care mă inspiră zilnic, se numește România. Chiar am ajuns la concluzia, după ce am mâncat şi am muncit în foarte multe restaurante, că cea mai bună mâncare este la români acasă şi nu se află încă în restaurante. Sunt fascinat de tot ce înseamnă această țară şi nu ratez nicio ocazie de a străbate ţara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit nişte doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind nişte foi de plăcinte cât patul, în Maramureş am gătit la foc cu bătrânii satului, care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viaţa mea. România e fabuloasă, iar mâncarea noastră, la fel!”, a mai menționat acesta, potrivit viva.ro.

Ce urăște Cătălin Scărlătescu să gătească

Cătălin Scărlătescu este foarte priceput în bucătărie și nu există un preparat pe care să nu reușește să îl facă. Totuși, există un fel de mâncare pe care îl detestă, iar acest lucru se întâmplă din cauza unei experiențe neplăcute din tinerețe. Faimosul chef de la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1 urăște să facă clătite. Mai mult decât atât, el spune că nu poate înțelege această rețetă și că există și o șansă de a te îneca cu acest aluat.

„Cu clătita e o mică problemă! Clătita, pentru mine, este o cocă care nu este nici fiartă, nici coaptă, nici prăjită! În momentul în care o strângi aşa în mână, devine ca un săpun, poţi să te îneci cu ea! În rest, nu mi-e frică să gătesc absolut nimic, nu mi-e frică să gătesc din nicio poziţie, nu mi-e frică să gătesc pentru absolut nicio persoană: în momentul în care m-ai băgat în bucătărie, sunt exact ca peştele în apă”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: