Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care şoferul autocarului a lovit limitatorul la Pasajul Unirii. De cât timp se afla la volan

Motivul pentru care şoferul autocarului a lovit limitatorul la Pasajul Unirii. De cât timp se afla la volan

Tragedie, vineri, în centrul Capitalei, la intrarea în pasajul Unirii, recent renovat. Un autocar plin cu turişti greci a izbit limitatorul de înălţime și jumătate din plafonul maşinii a fost distrus.

Un om a murit, alţi 20, inclusiv copii, sunt răniţi. 12 ambulanțe şi echipaje de la descarcerare au intervenit de urgenţă, iar medicii au resuscitat o victimă la faţa locului.

Şoferul conducea de 16 ore

Martorii cumplitului accident au sărit în ajutor şi au încercat să îi ajute pe cei blocaţi în interiorul autocarului. Mulţi pasageri au ieşit singuri din maşină, însă alţii erau imobilizaţi în scaune, în aşteptarea echipelor de intervenţie de la pompieri.

Călătorii care au acceptat să vorbească fără să fie filmați spun că sunt nemulțumiți de modul în care a fost desfășurată această călătorie, că autocarul avea un singur șofer, care a condus din Grecia până în România, timp de 16 ore, și că, probabil, din cauza oboselii a produs acest accident.

Turiștii au plătit 165 de euro pentru a-și petrece vacanța de Crăciun în România. Excursia implica și o călătorie în Transilvania. Sâmbătă ar urma să vină un alt autocar din Grecia care să-i ducă pe oameni înapoi acasă.

Şoferul s-a încadrat târziu

Poloţiştii spun că şoferul s-ar fi încadrat prea târziu pe banda de circulaţie care intră în pasajul Unirii şi nu ar fi observat la timp indicatoarele de circulaţie care îl avertizau în legătură cu înălţimea pasajului rutier.

„O primă cauză este reprezentată de faptul că pe autocar a fost montată o instalație suplimentară de aer condiționat, care a dus la creșterea în înălțime a autocarului„, a declarat Toni Greblă, prefect al Bucureștiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: