Redactia.ro
Home » Știri » Ne afectează, de fapt, ochii dispozitivele electronice? Monica Pop dezminte un mit

Ne afectează, de fapt, ochii dispozitivele electronice? Monica Pop dezminte un mit

Monica Pop

Medicul Monica Pop este un oftalmolog renumit, iar aceasta a ținut să specifice adevărul legat de o legendă urbană. Afectează telefonul și tableta ochii? Iată răspunsul medicului!

Monica Pop dezminte un mit. Ne afectează sau nu telefoanele ochii

Deși se spune că telefoanele, tabletele, televizoarele și toate dispozitivele electronice ne afectează vederea, iată că acest lucru nu este susținut de medicul Monica Pop. Astfel, aceasta spune că este doar o legendă, iar singura problemă este că nu clipim suficient când stăm în fața unor asemenea dispozitive.

De asemenea, medicul recomandă să aplicăm ser fiziologic o dată pe oră sau la două ore.

„Utilizarea calculatorului, tabletei sau a telefonului nu pot cauza afecțiuni oftalmologice… este o legendă. Singura problemă este clipitul insuficient cauzat de concentrare, fapt pentru care recomand instilarea de ser fiziologic la 1-2 ore de lucru”, a spus Monica Pop.

Mai mult, specialista a explicat că nu se poate ca afecțiunile deja existente să fie

„Nici un factor de mediu sau de alimentație nu favorizează nici apariția și nici agravarea afecțiunilor oftalmologice existente. Este doar o legendă, fără fundament științific. Există însă, boli care pot afecta ochii cum sunt: diabetul, avitaminoza A, bolile cardio-vasculare”, a explicat aceasta.

Cum arată o zi din viața Monicăi Pop

Medicul are și o viață personală împlinită, pe lângă cariera de succes. Aceasta se bucură, după serviciu, de compania fiicei și a nepoatei sale.

„O zi din viața mea e, de obicei, foarte plină și am mereu senzația că nu-mi ajunge niciodată timpul pentru a face tot ce aș dori. Spital, casă, cumpărături, uneori iarăși spital, apoi răspund zilnic pacienților care îmi scriu pe blogul meu înființat cu câțiva ani în urmă și administrat cu multă seriozitate și implicare de fiica mea care pune mult suflet în a ajuta pacienții care solicită ajutor, deși are o cu totul altă meserie. Blogul monicapop.ro – care este deschis oricărui pacient, este total dezinteresat și are mici capitole despre bolile oftalmologice curente, sfaturi de tratament și răspunsuri la întrebările pacienților – are mii și mii de vizitatori lunar. Apoi, stau când și când cu micuța și drăgălașa mea nepoțică, iar neastâmpărul ei îmi amintește de cât de „cuminte’ am fost eu în copilărie…”, a spus Monica Pop pentru Avantaje.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: