Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, declarație îngrijorătoare: „Nu suntem în valul doi al pandemiei de COVID-19”

Nelu Tătaru, declarație îngrijorătoare: „Nu suntem în valul doi al pandemiei de COVID-19”

nelu tătaru

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru susține că România nu a intrat încă în valul al doilea al pandemiei de coronavirus, ci că se află în a doua fază a primului val.

Țara noastră a înregistrat o creștere a infectărilor zilnice datorită activităților reluate în ultimele luni. Numărul infectărilor a ajuns, marți, 22 septembrie, la 114.648. În ultimele 24 de ore au fost 1.059 de cazuri noi de COVID-19, a anunțat autoritățile.

„Nu suntem în valul doi, suntem în a doua fază a primului val. Suntem în momentul în care avem o lună destul de dificilă prin multitudinea de activităţi reluate. Sper ca respectarea condiţiilor şi precauţiilor să fie cele care ne vor păstra pe acest platou, urmând o pantă descendentă”, a afirmat ministrul în timpul unei vizite la Cluj.

Când vor scădea numărul cazurilor noi de Covid-19

Mijlocul lunii octombrie ar putea aduce o scădere a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cel puțin asta este speranța oficialului de la Sănătate.

Luni, Tătaru a declarat că, momentan, România se află pe a doua cocoașă a primul val pandemic. „Dacă se vor respecta regulile în vigoare, din a doua jumătate a lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19”, susține oficialul de la Sănătate.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, începerea școlii, campania electorală, alegerile de pe 27 (septembrie, n.r.).

Fiecare din aceste activităţi au nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jurul la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestui număr. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă”, a anunțat ministrul sănătății Nelu Tătaru.

Loading...