Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, un nou mesaj pentru români „Mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”

Nelu Tătaru, un nou mesaj pentru români „Mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”

nelu tătaru

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat luni că trebuie păstrate măsurile de precauţie şi distanţa din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta a explicat că „mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”, făcând referire la numărul cazurilor de coronavirus.

Aflat la Galaţi, Nelu Tătaru a anunţat că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii lucrează la o propunere cu privire la modul în care să fie desfăşurate înmormântările în timpul pandemiei de coronavirus. „Am avut câteva greutăţi în care erau decedaţi rămaşi, pe care fie nu îi puteam ridica, ba nu era familia care să sigileze, ba nu erau cei de la DSP, ba cei de la pompele funebre refuzau să ridice. Avem în discuţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Despre închiderea cimitirelor, Nelu Tătaru a explicat că această măsură este necesară deaorece „corespunde distanţării sociale”. „Orice adunare, că este un cimitir, că este un stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni dintr-un anumit punct de vedere, că e cimitir sau altceva. A limitat acea apropiere.

Avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe, dar avem şi transmiteri directe, avem transmiteri prin atingeri, am strănutat în mână, am strănutat în haina celui din faţă, o apropiere, o împingere nu înseamnă decât să luăm. Păstrăm precauţiile şi păstram distanţa, mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”, a menţionat Nelu Tătaru.

Tătaru, despre capacitatea de testare pentru coronavirus

Nelu Tătaru spune că există o capacitate de testare pentru coronavirus de 4.890 de teste, dar România face în jur de 3.700-3.800 deoarece nu toate echipele au aceeaşi pregătire. El afirmă că în toată ţara există 55 de puncte de testare pentru Covid-19.

„Avem o capacitate de testare de 4.890 de teste ale aparatului, dar testăm în jur de 3.700, 3.800 fiindcă nu toate echipele au aceeaşi pregătire. Avem 55 de puncte de testare în toată ţara. Sunt suficiente în măsura în care avem teste din anchetă şi ne vin numărul de teste. Clujul, de exemplu, face o mie de teste. Nu completează cele o mie de teste, mai ducem de la Deva şi mai ducem de la Suceava. Sunt destule centre în condiţiile în care avem testele pe care le avem”, a declarat Nelu Tătaru, luni, la Galaţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: