Redactia.ro
Home » Știri » New York și Miami vor ajunge fundul mării. Previziunile cercetătorilor din România și Spania

New York și Miami vor ajunge fundul mării. Previziunile cercetătorilor din România și Spania

GALERIE FOTO (2) New York și Miami vor ajunge fundul mării.

New York și Miami vor ajunge fundul mării. Mai mulți specialiști din România și Spania trag un semnal de alarmă cu privire la temperatura planetei. Conform acestora, există riscul ca nivleul apei mării să crească și mai multe orașe ca New York și Miami să fie inundate.

New York și Miami vor ajunge fundul mării. Previziunile cercetătorilor din România și Spania

New York și Miami vor ajunge fundul mării. Mai mulți cercetători din România și Spania caută răspunsuri referitoare la efectele încălzirii globale. Aceștia au mers în peșterile de pe insula Mallorica. Specialiștii sunt de părere că există riscul ca nivelul apei mării să crească, motiv pentru care unele orașe, precum New York si Miami să fie inundate și să dispară de pe fața pământului. Scopul cercetării este de a afla care este impactul încălzirii globale asupra planetei și ce măsuri trebuie luate pentru a evita un astfel de scenariu.

Echipa de cercetători a analizat în ultima periodă, probele găsite în mai multe peșteri, unele vechi de peste 6 milioane de ani, aflate pe malul Mării Mediterane. Conform acestora, formațiunile indică nivelul la care era marea în urmă cu milioane de ani, atunci când s-au format la contactul apei din peșteri cu apa mării. “Toate stalactitele şi stalagmitele care existau înainte în peşteră, atâta timp cât nivelul mării a stat constat la aceeaşi poziţie, în jurul lor s-au format nişte bulb şi care în momentul în care noi luăm o probă şi o datăm cu metoda uraniu-thoriu aflăm vârsta exactă la care nivelul mării a fost la această poziţie. Putem să facem un fel de predicţie unde putem să ajungem în viitor dacă încălzirea globală continua. Nivelul mării dacă se ridica oraşe ca New York, Miami, insulele din Pacific jumătate din ele vor fi inundate…”, a declarat prof.dr.Bogdan Onac, profesor la University of South Florida din Tampa, SUA.

Orase inghitite de oceane

Orașe care vor dispărea de pe fața pământului

De asemenea, geologul la Universitatea Insuleleor Baleare în Spania, Joan Fornos, a declarat că au fost descoperite speleoteme freatice care se formează doar la orizonturi care corespund mării. “Datorită acestei particularități, speleotemele freatice permit cercetătorilor studiul schimbărilor suferite de nivelul mării de-a lungul unor perioade de timp foarte îndelungate.”, a mai spus specialistul.

Peșterile din Palma de Mallorca au fost cercetate și de marele savant Emil Racoviță, care în anul 1904 a pornit la bordul vasului Roland într-o expediție cu scopul de a cerceta Marea Mediterană. A vizitat una dintre peșterile de pe insulă, de unde a recoltat un crustaceu care i-a atras atenția și pe care l-a studiat. “Pe urmele marelui savant Emil Racoviță am plecat pe insula Mallorca pentru a găsi un crustaceu ce a declanşat ideea de a înfiinţa biospeologia ca știință.”, a declarat dr. Cristian Ciubotărescu Președinte A.S.Sfinx Gârda. În 1970, Racoviță a fondat știinșa biospeologia, care se ocupă cu studierea vietăţilor din peşteri.

În 2015, cercetătorul Benjamin Strauss, anunța că orașe precum New York, Boston, San Francisco sau Miami vor dispărea de pe fața pământului, inundate de apa oceanelor.„Această cercetare ne arată exact care va fi impactul încălzirii globale asupra vieților noastre. Numărul oamenilor care vor fi afectați de inundații va crește mai repede decât nivelul mării”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: