Redactia.ro
Home » Știri » Un oraș istoric va fi inundat complet. Mii de locuitori vor fi evacuați

Un oraș istoric va fi inundat complet. Mii de locuitori vor fi evacuați

Un oraș istoric va fi inundat complet. Mii de locuitori vor fi evacuați

Un oraș istoric va fi inundat complet. Orasul Hasankeyf din Turcia, locuit de mii de oameni, va fi distrus în câteva săptămâni. Autoritățile au anunțat că vor să îl inunde complet.

Un oraș istoric va fi inundat complet

Orașul Hasankeyf, situat pe malurile râului Tigru, în sud-estul Turciei, va dispărea în câteva săptămâni. Autoritățile au decis să îl inunde pentru a construi barajul Ilisu. Guvernatorul regiunii i-a anunțat sâmbătă pe locuitorii orașului că acesta va fi inundat în scurt timp. Oamenii vor avea la dispoziție o lună să evacueze orașul. Construirea barajului Ilisu a fost plănuită cu ani în urmă, iar în toată această perioadă, a fost contestat. Cei care l-au susținut ți-au retras sprijinul, iar guvernele străine l-au criticat datorită impactului negativ pe care-l are asupra orașului istoric. Din anul 2011, Marea Britanie a renunțat să mai sprijine proiectul.

Hasankeyf este una dintre cele mai vechi așezări din Mesopotamia

Orașul Hasankeyf are o vechime de 12.000 de ani, ceea ce înseamnă că este unul dintre cele mai vechi orașe din Mesopotamia. Un pod din secolul al XII-lea, un mormânt din secolul al XV-lea și ruinele a două moschei sunt construite aici. Toate străzile și toate locuințele vor fi complet inundate. Ministrul turc de Externe a precizat că o singură cetate va rămâne deasupra apei. Potrivit acestuia, barajul construit va aduce mai multe avantaje economice.

Guvernatorul orașului, Hulusi Sahin a declarat că orașul va fi închis după ce un drum va fi deschis în zonă.

Intrarea și ieșirea din oraș nu vor mai fi premise. Locuitorii vor trebui să se organizeze în consecință. Timpul se scurge și cu toții avem lucruri de făcut”, a declarat guvernatorul orașului.

De ani de zile multe ONG-uri militează pentru salvarea acestui oraș, motiv pentru care această veste a stârnit reacții furioase din partea acestora.

Citeste si:Cazul de sclavie din Maramureș. Trei persoane au fost reținute

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: