Redactia.ro
Home » Știri » Nicolas Sarkozy a fost condamnat la închisoare. Fostul președinte al Franței a fost găsit vinovat de acuzațiile de corupție

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la închisoare. Fostul președinte al Franței a fost găsit vinovat de acuzațiile de corupție

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la închisoare.

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la închisoare. Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care la un an de executare, după ce a fost găsit vinovat de acuzațiile de corupție. Cu toate astea, este probabil ca fostul lider să nu ajungă la închisoare, deoarece anul de condamnare cu executare poate fi convertit în arest la domiciliu.

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la închisoare. Fostul președinte al Franței a fost găsit vinovat de acuzațiile de corupție

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la închisoare. Autoritățile franceze l-au condamnat pe fostul președinte Nicolas Sarkozy la trei ani de închisoare, dintre care un an cu suspendare pentru corupție și trafic de influență. Fostul lider al Franței este acuzat, împreună cu avocatul său, că a încercat să-l corupă pe magistratul Gilbert Azibert, care era la acea vreme în funcție la Curtea de Casație. Sarkozy i-ar fi oferit judecătorului un post în Monaco, în schimbul unor informații cu privire la o anchetă financiară.

De asemenea, Nicolas Sarkozy a declarat în instanță că nu a comis niciodată niciun act de corupție în timpul mandatului său. Cazul în care este implicat Sarkozy își are originea într-un alt dosar juidiciar, acela legat de suspiciunile privind finanțarea campaniei sale prezidențiale din anul 2007 cu bani primiți de la fostul lideer dictator libian Muammar Gaddafi. Totodată, în 2012, site-ul de investigații Mediapart a postat un document din care reiese ca, în 2007, Franța a vândut Libiei echipamente de control pe Internet, contract ce ar fi fost folosit pentru finanțarea campaniei electorale printr-un comision de 50 de milioane de euro.

La scurt timp, când Sarkozy nu se mai afla la Palatul Elysee, autoritățile franceze au început investigația acestui caz. În cadrul cercetărilor, procurorii au stabilit să inteercepteze convorbirile fostului președinte francez, descoperind că la începutul anului următor că el folosea o linie telefonică secretă, cu o cartelă prepay cumpărată pentru a comunica cu avocatul său, Thierry Herzog.

Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel.

Nicolas Sarkozy a fost interogat aproape 40 de ore în luna octombrie 2020, fiind inculpat pentru a patra oară în acest dosar. “Am aflat cu cea mai mare stupefacţie despre această nouă inculpare (…). Nevinovăţia mea este din nou desconsiderată de o decizie care nu aduce nici cea mai mică dovadă privind orice finanţare ilicită”, a reacţionat la acea vreme fostul preşedinte francez pe Facebook. De asemenea, Sarkozy le-a spus susținătorilor săi că își va dovedi nevinovăția. ″În cele din urmă voi dovedi nevinovăţia mea completă. Mă voi lupta cu toată determinarea şi energia de care sunt capabil. Injustiţia nu va câştiga”, a mai spus Nicolas Sarkozy.

Fostul președinte francez a invocat în special imunitatea sa prezidențială, acuzându-i pe judecători că au ieșit din perimetrul autorizat al anchetei, afirmând că deturnarea de fonduri publice ale unei țări străine, de care este acuzat, este un delict care nu există în legea franceză. Dar Curtea de Apel i-a respins lui Nicolas Sarkozy recursul, și a validat în întregime investigațiile lansate în urmă cu 9 ano în această afacere cu multe ramnificații.  Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: