Redactia.ro
Home » Știri » Nicușor Dan a declarat că pot fi carantinate străzi, dar nu un sector întreg

Nicușor Dan a declarat că pot fi carantinate străzi, dar nu un sector întreg

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a readus în discuție duminică ideea carantinării anumitor zone din București, dacă măsura va fi necesară. 

 

Cum se va face carantinarea

 

Întrebat despre modul în care se poate carantina, tehnic, o stradă sau mai multe străzi, noul primar al Capitalei a răspuns că se va apela la ajutorul Jandarmeriei, a Poliției naționale și a poliției locale.

Noul primar general al Capitalei a declarat, din nou, că nu are în vedere carantinarea generală a Capitalei.„Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei – patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală”a declarat Nicușor Dan.

În momentul în care a fost întrebat cum va putea fi făcut acest lucru din punct de vedere tehnic, Nicușor Dan a răspuns: „Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați – poliția Națională, Jandarmerie, Poliția Locală – pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică legată de coronavirus. Dacă o să fim în situația să luam această măsură, o să o luăm”.

Primarul general al Capitalei a declarat că nu s epune problema carantinării unui întreg sector al Capitalei. Mai mult, dacă pe o stradă este o incidență a infectărilor foarte mare, forțele de ordine publică vor fi lăsate să facă ,,expertiza cum să împiedici deplasarea, să permiți doar circulația persoanelor care au nevoi speciale”.

Într-o intervenție televizată, edilul a declarat zilele trecute că va fi implementat acest sistem informatic care va ajuta autoritățile să cunoască distribuția geografică a cazurilor de coronavirus în cadrul municipiului. Nicușor Dan și-a menținutr ideea conform căreia nu se impune carantinarea Bucureștiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: