Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii după accidentul din Suceava! În urma tragediei au pierit cinci persoane. Ce au aflat anchetatorii

Noi detalii după accidentul din Suceava! În urma tragediei au pierit cinci persoane. Ce au aflat anchetatorii

Ancuța, Costel Lazarescu și cei doi copii au murit într-un accident din Suceava. Sursă foto: ISU Suceava

Accidentul devastator de pe drumul european 85 din zona Cumpărătura, Suceava, care a avut loc în dimineața zilei de 1 iulie și a curmat viața a cinci persoane, a scos la iveală detalii șocante despre manipularea tahografului. Anchetatorii au descoperit că tahograful betonierii implicate în coliziune a fost alterat, arătând în mod fals că vehiculul nu s-a mișcat din ziua de sâmbătă.

Noi detalii după accidentul din Suceava

Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava a confirmat că tahograful betonierii fusese manipulat. Această alterare se realizează cu un dispozitiv special instalat în cabină și utilizând o telecomandă. Practic, înregistrările vehiculului arătau că acesta era staționat, în ciuda faptului că se afla în mișcare.

Această descoperire ridică întrebări serioase privind responsabilitatea și cunoștințele celor implicați. Momentan, nu este clar dacă șoferul Alexei Sinderiuc a acționat singur sau dacă reprezentanții companiei angajatoare, SC Yulidey Spedition SRL Suceava, erau la curent cu manipularea tahografului. Cert este că ISCTR poate aplica o amendă de până la 15.000 de lei pentru această încălcare.

În urma tragediei au pierit cinci persoane

Accidentul a avut loc la ora 06:30 dimineața. Deși șoferul ucrainean în vârstă de 40 de ani, Alexei Sinderiuc, nu consumase alcool și ar fi trebuit să fie odihnit, se speculează că acesta ar fi adormit la volan. Managerul firmei, Tiberius Balan, a menționat că șoferul era angajat de mai bine de un an și că din sâmbătă la amiază acesta era liber, deci nu avea motive să fie obosit.

„Era angajat la noi de mai bine de un an de zile, iar de sâmbătă la amiază era liber, deci nu avea motive să fie obosit. Am și eu copii și sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Aș vrea să ajut financiar familiile care au fost implicate în accident și care i-au pierdut pe cei dragi și sper să o pot face destul de repede”, a mai spus Tiberius Balan, potrivit Monitorul de Suceava.

Accidentul a avut consecințe devastatoare pentru comunitate. O familie întreagă a murit: Costel (39 de ani), Anca (37 de ani) și cei doi copii ai lor, în vârstă de 8 și 10 ani. Familia Lăzărescu va fi condusă pe ultimul drum în satul natal, Volovăț, iar comunitatea locală este profund afectată de această pierdere tragică.

Tragedia din Suceava subliniază necesitatea unor controale mai stricte și a unei reglementări mai riguroase a transportului rutier. Manipularea tahografului nu doar că este ilegală, dar și extrem de periculoasă, punând în pericol viețile participanților la trafic. ISCTR trebuie să intensifice supravegherea și să sancționeze dur aceste practici pentru a preveni viitoare tragedii.

Companiile de transport sunt chemate să adopte politici de toleranță zero față de manipularea echipamentelor de monitorizare și să se asigure că șoferii lor respectă cu strictețe regulile de odihnă și de siguranță. Doar printr-o abordare fermă și responsabilă putem spera să evităm astfel de accidente devastatoare în viitor.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: