Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii în cazul tragediei de la „Ferma Dacilor”: Un localnic acuză că pensiunea este construită ilegal pe o bucată din terenul ce îi aparține

Noi detalii în cazul tragediei de la „Ferma Dacilor”: Un localnic acuză că pensiunea este construită ilegal pe o bucată din terenul ce îi aparține

Detalii legate de construcția pensiunii „Ferma Dacilor”.

În urma incendiului devastator care a avut loc în dimineața zilei de 26 decembrie 2023, la Pensiunea Ferma Dacilor din Gura Vadului, sat Tohani, județul Prahova, un localnic face o acuzație serioasă: întregul complex turistic ar fi fost construit ilegal pe o porțiune din terenul său. Această dezvăluire vine la peste o săptămână de la tragedie, în care șapte persoane și-au pierdut viața în urma flăcărilor puternice.

Acuzații neașteptate aduse de localnic

Bărbatul susține cu fermitate că se află într-un proces cu primăria, afirmând că terenul său de două hectare a fost ocupat ilegal de către Cornel Dinicu, cel care ar fi construit Ferma Dacilor. Conform declarațiilor sale, aproximativ 1.500 de metri pătrați din proprietatea sa ar fi fost folosiți pentru extinderea complexului turistic, fără consimțământul sau autorizația sa.

Ancheta în curs de desfășurare aruncă și mai multă lumină asupra situației. Atât primarul actual al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, cât și fostul primar, Constantin Lungu, și un funcționar din primărie se află sub investigație în legătură cu Ferma Dacilor. Conform procurorilor, aceștia au emis certificate de atestare a extinderii construcției fără a verifica respectarea condițiilor impuse de lege.

Autoritățile cercetează întreaga situație

Această situație adaugă un strat suplimentar de complexitate tragediei, iar comunitatea locală și familia victimelor își doresc răspunsuri clare și responsabilități stabilite. În paralel cu investigațiile referitoare la cauza incendiului, se desfășoară o analiză amănunțită a legalității construcției Ferma Dacilor, pentru a se stabili dacă aceasta a fost realizată în conformitate cu normele legale sau dacă există abateri care ar putea aduce consecințe juridice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: