Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli de călătorie pentru românii care merg în Italia. Ce măsuri au intrat în vigoare

Noi reguli de călătorie pentru românii care merg în Italia. Ce măsuri au intrat în vigoare

Noi reguli de călătorie pentru românii care merg în Italia. Autoritățile din zonă au decis ca la intrarea în țară să prezinte un test COVID negativ şi să stea în izolare timp de cinci zile.

Noi reguli de călătorie pentru românii care merg în Italia. Ce măsuri au intrat în vigoare

Reguli noi de călătorie pentru românii care merg în Italia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că intrarea în peninsulă se va poate face doar în baza unui test negativ de coronavirus și izolarea pe parcursul a cinci zile. Măsura a intrat în vigoare pe data de  31 martie și va fi valabilă până pe 6 aprilie.

Testul trebuie să fie unul de tip PCR sau unul de tip antigen, efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării. După cele cinci zile de izolare, va mai trebui făcut încă un test Covid.

”Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat state incluse pe lista C din Anexa 20 a Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri, inclusiv România, în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Republica Italiană, au următoarele obligații:

-să prezinte, la intrarea pe teritoriul italian, rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării. Având în vedere faptul că autorităţile italiene nu au stabilit un model al adeverinţei care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză;

-să se supună măsurii de supraveghere sanitară şi să intre în autoizolare pentru o perioadă de cinci zile;

-să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, după efectuarea celor cinci zile de autoizolare”, se arată în comunicatul MAE.

Ce persoane se pot abate de la această regulă

Potrivit MAE, printre persoanele care se pot abate de la această regulă sunt: echipaje ale mijloacelor de transport, personal navigant, persoanele care se deplasează în scopul muncii prin protocoale speciale sau persoanele ale cărui motiv nu suportă amânare, precum competițiile sportive. Acestea trebuie să nu prezinte simptome de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: