Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli pentru românii care merg în Belgia de la 1 august. Ce document trebuie să aibă asupra lor

Noi reguli pentru românii care merg în Belgia de la 1 august. Ce document trebuie să aibă asupra lor

Belgia

Turiștii care merg în Belgia vor fi obligați, de la 1 august, adică de mâine, să completeze, înainte de intrarea pe teritoriul belgian, un formular online.

MAE precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile pentru cetăţenii care intră în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială).

„Începând cu data de 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei în scop turistic vor fi obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul Belgiei formularul online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form”, arată MAE într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, sunt exceptate de la această măsură persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului) şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia să consulte informaţiile publicate pe site-ul autorităţilor belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Italia prelungește măsura carantinării de 14 zile

Italia a anunţat vineri extinderea carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România. Măsura fusese adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri.

Ministerul Sănătăţii nu a stabilit o nouă dată de expirare, însă, cel mai probabil, o nouă evaluare va fi făcută pe 15 august. De asemenea, potrivit ministrului sănătăţii din Italia Roberto Speranza, persoanelor care vin din Algeria nu li se mai permite intrarea în Italia, cu excepţia „unor motive de urgenţă dovedite”.

Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri, 31 iulie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: