Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții impuse de Guvern începând de duminică! Starea de alertă a fost prelungită

Noi restricții impuse de Guvern începând de duminică! Starea de alertă a fost prelungită

Noi restricții impuse de Guvern începând de duminică! Starea de alertă a fost prelungită

Noi restrictii impuse de Guvern ar putea intra în viguare din 14 martie, odată cu prelungirea stării de alertă! 

Noi restricții impuse de Guvern începând de duminică

Declarația pe propria răspundere va fi obligatorie dacă vom ieși din casă după ora 22:00, nu după ora 23:00, așa cum este acum, potrivit Antena 3. Potrivit surselor, asta ar presupune și modificarea tuturor restricțiilor aflate în vigoare, precum reducerea programului restaurantelor sau al teraselor până la ora 22:00.

De asemenea, o altă măsură luată în calcul este interdicția pentru unitățile de cazare din stațiuni și alte zone turistice să ocupe mai mult de jumătate din camere. Sursele guvernamentale spun că discuțiile au loc în contextul în care, în ultima perioadă, numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător.

Vlad Voiculescu a făcut declarații despre noile restricții din România,  în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus.

”Dacă lucrurile merg așa în continuare, nu putem exclude alte restricții. Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi, lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Atât testarea cât și raportarea ne arată o imagine a realității. Consider că sunt mai mulți indicatori pentru imaginea reală, însă indicatorul care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială este numărul de pacienți din secțiile de Terapie Intensivă. Și acest număr crește, a crescut în fiecare zi, așa că apelul nostru e ca oamenii să respecte regulile și să se protejeze pe ei și pe ceilalți!”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Declarațiile lui Raed Arafat despre un posibil lockdown

Arafat a arătat că autoritățile preferă să abordeze situația la nivel local. El a comentat și situația creată în urma confirmării, în România, a variantelor britanică, sud-africană și braziliană a SARS-CoV-2.

„În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total. În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. Era de așteptat (…) Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara”, a declarat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: