Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții în Capitală! Ce iau în calcul autoritățile față de supermarketuri

Noi restricții în Capitală! Ce iau în calcul autoritățile față de supermarketuri

Noi restricții ar putea fi adoptate, în Capitală, din cauza creșterii ratei de infectare. În momentul de față, incidența în București a ajuns la 6.77 cazuri de Covid-19, la mia de locuitori. Așadar, vineri, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar putea lua o nouă decizie, la nivel local.

Noi restricții în Capitală

Numărul mare de cazuri de coronavirus, din ultimele zile, din București, stârnește semne de îngrijorare. Din cauza creșterii ratei de infectare la 6,77 la mia de locuitori, autoritățile pregătesc noi măsuri, care ar putea fi adoptate, vineri, în cadrul unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine, informează România Tv.

Astfel, pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Prefectura Capitalei ar putea decide mâine (vineri-n.r) interzicerea coșurilor de mână, pentru cumpărături.

„Împreună cu Primarul General, domnul Nicușor Dan, se va realiza, în cursul zilei de vineri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri, cu scopul impunerii respectării de către aceștia a normelor și a măsurilor dispuse în ceea ce privește triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării”, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Municipiului București.

Capitala nu va fi carantinată, spune Traian Berbeceanu

De altfel, Prefectura Capitalei a mai precizat că nu este prevăzută, momentan, o carantinare a Bucureștiului, deși cazurile de coronavirus, din ultimele două zile, este de 2000 în 24 de ore.

”La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu (carantinare Bucureştiului) şi sunt absolut convins că, respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că e nefiresc să iei măsuri suplimentare atât timp cât ele nu sunt respectate. Poţi să iei orice fel de măsuri, dacă nu urmăreşti şi respectarea acestora”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Totodată, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a îndemnat la respectarea măsurilor de protecție anti-coronavirus, pentru a avea sărbători liniștite.

„Respectându-le cu stricteţe, evităm să fim nevoiţi să luăm măsuri mai dure. Toţi ne dorim să avem Sărbători cât mai liniştite şi cât mai relaxate, însă nu doar autorităţile, ci şi populaţia trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare”, a mai afirmat Traian Berbeceanu, citat de Agerpres.

Pe lângă aceste lucruri, Traian Berbeceanu a anunțat și controale amănunțite în locurile unde s-a constatat că măsurile nu sunt respectate corespunzător, respectiv: mall-uri, piețe agroalimentare, piețe volante, stații de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură și cosmetică. De asemenea, vor fi verificări și la locurile de muncă, pentru a vedea dacă angajatorii de la privat sau de la stat respectă obligația de decalare a programului angajaților

Coșurile de mână, interzise în magazinele din Argeș

O măsură similară a interzicerii coșurilor de mână în magazine, a fost luată de autoritățile din Argeș. Prefectul de Argeș, Emanuel Soare a impus și limitarea coșurilor mari de cumpărături.

”În urma discuţiilor cu dumnealor am agreat asupra unor măsuri foarte simple, dar foarte eficiente din punctul de vedere al prevenirii răspândirii acestui virus. De exemplu, am convenit să se renunţe la coşurile de mână, să se limiteze numărul coşurilor mari în funcţie de suprafaţa pe care au, astfel încât să se poată permite un număr corespunzător de clienţi astfel încât să nu se depăşească opt metri pătraţi alocaţi pentru fiecare client, tocmai pentru a preveni aceste aglomerări. De asemenea, s-a discutat despre creşterea numărului de dispensere cu dezinfectant”, a afirmat Emanuel Soare  la Digi 24.

Etichete: