Redactia.ro
Home » Știri » Noile declarații pline de emoție și regret făcute de Oana Roman, despre ultimele clipe avute cu mama sa. O omagiere plină de amintiri

Noile declarații pline de emoție și regret făcute de Oana Roman, despre ultimele clipe avute cu mama sa. O omagiere plină de amintiri

GALERIE FOTO (5)

Înainte ca Mioara Roman să-și dea ultima suflare, Oana și-a vizitat mama, petrecând împreună momente pline de emoție și înțelegere. Într-un interviu acordat recent la TV, Oana Roman a dezvăluit detalii despre ultima lor întâlnire și despre cum a fost să își petreacă ultimele clipe alături de femeia care i-a dat viață.

Data de 23 februarie 2024 va rămâne în memoria multor români ca ziua în care o prețuită scriitoare, jurnalistă de radio, traducătoare și profesoară de limbă și civilizație arabă, Mioara Roman, s-a stins din viață. Evenimentul a fost întâmpinat cu tristețe de către publicul român, iar pentru fiica sa, Oana Roman, a reprezentat o pierdere devastatoare.

Ultima întâlnire a fost cu multă însemnătate

Oana Roman, care s-a dedicat îngrijirii mamei sale în ultimii ani, a relatat cu emoție despre ultimele clipe petrecute alături de Mioara Roman. O întâlnire de neuitat a avut loc doar cu câteva zile înainte ca aceasta să plece din lumea noastră. Oana a ales să împărtășească momentul când i-a citit mamei sale un eseu scris de filologul și eseistul Petru Creția, o personalitate importantă în viața familiei Roman. Petru Creția, prieten de familie și o influență marcantă în mediul literar românesc, a fost prezent în ultima întâlnire a Oanei cu mama sa.

Eseul citit, despre „Omul Valah”, a adus zâmbete și amintiri plăcute în casa familiei Roman. Mioara Roman a primit cu entuziasm această lectură, exprimându-și admirația prin cuvântul „Superb”. Pentru Oana, acest moment a fost o modalitate de a se conecta cu mama sa și de a onora pasiunea acesteia pentru lectură și cultură.

„Țin minte că ultima noastră întâlnire, practic cu o zi înainte ca eu să plec cu Isa, de ziua ei, așa cum făceam în fiecare an, și culmea, era o perioadă în care mama era foarte bine, am fost la ea și, nu știu de ce, am simțit în acea zi să-i citesc. Și am citit un eseu scris de Petru Creția despre Omul Valah, și care era plin de umor, în care vorbea despre metehnele românilor. I-am citit mamei acest eseu, am râs cu ea, și la final am întrebat-o: Mamă, ți-a plăcut?, și ea mi-a zis: <<Splendid!>>, și practic aia a fost ultima mea întâlnire cu ea și ultimul cuvânt pe care ea mi l-a spus, care a avut legătură cu cititul, deci cu o carte care a definit, practic, întreaga ei viață.”, sunt o parte din declarațiile oferite de Oana Roman în direct la Antena 3.

Încheierea unui capitol cu semnificație

Ultima întâlnire cu Mioara Roman a fost una plină de semnificație și emoție. Faptul că a fost legată de pasiunea comună pentru cărți și citit a adus un suflu de consolare în inima Oanei. Citind dintr-o carte în compania mamei sale, Oana a simțit că a oferit un omagiu potrivit unei femei care și-a dedicat viața literaturii și culturii. Acest moment a fost nu doar o întâlnire între mamă și fiică, ci și o întâlnire cu pasiunea comună a lor pentru cărți și pentru cuvinte. Petru Creția, care a fost un prieten apropiat al tatălui și al mamei sale, a reprezentat o influență definitorie în viața lor și a contribuit la modelarea iubirii lor pentru lectură și pentru literatură.

„Așa a fost ultima mea întâlnire cu ea – despre o carte – și despre Petru, care a fost cel mai bun prieten al lui tata și al ei. A fost pentru noi o personalitate absolut definitorie în casă și, cumva, vezi, că și finalul ăsta a fost unul cu o anumită însemnătate, că a fost legat de unul dintre lucrurile pe care le iubea cel mai mult în viață, și anume cărțile și cititul. Și faptul că eu ultima oară când m-am întâlnit cu ea am putut să-i citesc dintr-o carte, pentru mine este un lucru extraordinar.”, a mai declarat Oana Roman plină de emoție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: