Redactia.ro
Home » Știri » Noua tulpină de virus din India a fost identificată în Marea Britanie. Ce spun cercetătorii

Noua tulpină de virus din India a fost identificată în Marea Britanie. Ce spun cercetătorii

Noua tulpină de virus din India a fost identificată în Marea Britanie

Noua tulpină de virus din India a fost identificată în Marea Britanie. Institutul Public de Sănătate a anunțat că 77 de cazuri ale noii tulpini de virus originară din India, au fost depistate în Anglia și Scoția. Cercetătorul român la Oxford, Ștefan Dascălu, a explicat cât de periculoasă este această nouă variantă de virus.

Noua tulpină de virus din India a fost identificată în Marea Britanie. Ce spun cercetătorii

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, iar faptul că apar tot mai multe tulpini de virus, înspăimântă și mai mult lumea. Recent, a fost identificată o nouă tulpină de virus în India, numită B1617, care ar putea fi mult mai infecțioasă decât celelalte existente. Insitutul Public de Sănătate a anunțat că au fost descoperite 77 de cazuri ale acestei noi variante, 73 în Anglia și patru în Scoția. Ștefan Sacălu, cercetător român la Oxford a explicat cât de periculoasă poate fi noua variantă a virusului și cât de importantă este vaccinarea.

De asemenea, cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că noua tulpină de virus orginară din India ar putea fi mult mai periculoasă. „Ce face această tulpină detectată în India este că ambele mutații, ambele modificări, fie ele mici, au avut loc în proteina Spike care este responsabilă de atașarea virusului de celulele noastre și de infecție.”Ce face această tulpină detectată în India este că ambele mutații, ambele modificări, fie ele mici, au avut loc în proteina Spike care este responsabilă de atașarea virusului de celulele noastre și de infecție”, a declarat Ștefan Dascălu.

De asemenea, specialistul a declarat că vaccinurile au rămas eficiente în fața noilor variante. „De altfel, a fost demonstrat și față de restul tulpinilor față de a căror infecție simptomatică vaccinurile ar fi avut o eficacitate mai redusă, dar față de infecția simptomatică severă, față de cazurile severe de Covid-19 vaccinurile au rămas eficiente și sper că acesta va fi cazul și față de această nouă tulpină„, a mai spus acesta. Cercetătorul a mai spus că virusul nu se poate multiplica la infinit dar că este suficient să avem doar câteva mutații pentru ca o nouă tulpină, mai infecțioască la răspunsul imunitar să apară.

Noua variantă identificată în India

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat joi că a primit datele și cercetează o nouă variantă a coronavirusului, descoperită în India. Momentan nu se știe legătura cu creșterea spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID19 în această țară. Noua variantă are două mutații în genomul său, fiind depistată la sfârșitul anului 2020 în două state din India.

De atunci, numărul cazurilor a crescut considerabil. Maharashtra este unul dintre cele mai afectate state, dar ministerul susține că deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creștere a numărului de cazuri aici sau în alte state. India a raportat până acum cazuri de infectări cu tulpina din Marea Britanie, dar și cu cea din Brazilia și Africa de Sud. Țara a raportat 47.262 de cazuri noi de coronavirus numai într-o zi, fiind cel mai mare număr din luna noiembrie încoace. Doar Statele Unite ale Americii și Brazilia raportează valori mai mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: