Reacția medicului Rafila privind postul de premier

Imediat după ce Marcel Ciolacu a afirmat că o propunere este medicul Alexandru Rafila, acesta a mărturisit că a fost luat prin surprindere și că nu se aștepta să fie nominalizat printre candidaţii la funcţia de premier din partea PSD.

”Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui (…), dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post. Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple”, a spus Rafila, la Realitatea Plus.

Mai mult, Alexandru Rafila a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre primul lucru pe care l-ar face dacă ar primi funcția. Acesta ar alege o echipă de miniştri, „care poate să răspundă situaţiei actuale”. Ulterior, Alexandru Rafila a mai spus că una dintre măsurile pe care le-ar lua dacă ar fi premier ar fi redeschiderea şcolilor.

”În mod evident actualul Guvern nu a reuşit să gestioneze decât în parte această pandemie, iar măsurile de natură medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experţilor, nu au fost implementate şi atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea, pe de o parte, şi sistemul de asistenţă medicală care este depăşit, pe de altă parte, trebuie rapid să răspundă cerinţelor acestei pandemii. (…) Pe de altă parte şi în mod evident doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim foarte serios atunci la repornirea economiei şi, bineînţeles, la o viaţă socială cât mai aproape de realitate, pentru că au fost anumite decizii cărora eu nu le-am găsit o explicaţie, cum ar fi închiderea şcolilor”, a menţionat Alexandru Rafila.