Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban a spus adevărul! De ce se fac teste puține în România

Ludovic Orban a spus adevărul! De ce se fac teste puține în România

Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Ludovic Orban a spus adevărul! Prim-ministrul României a vorbit, vineri, despre numărul de teste puține care se fac în fiecare zi. În ultimele zile, numărul testelor de coronavirus au scăzut. Capacitatea de testare este de aproximativ 55.000 de teste pe zi, dar cu toate astea, media zilnică este de aproape 15.000.

Ludovic Orban a spus adevărul! De ce se fac teste puține în România

Ludovic Orban a vorbit, vineri, într-un interviu pentru Știrile Pro Tv, despre capacitatea de testare din România. Orban a declarat că diferența dintre testările zilnice, apare pentru că nu există solicitări care să se încadreze în definiile de caz. Mai mult, Orban a menționat că sunt două tipuri de solicitări de testare, și anume: cele care se încadrează în definiția de caz dată de INSP, plătite de stat, și cei care plătesc personal pentru a se testa. ”Testarea este determinată de solicitarea de testare. Solicitarea de testare este de două feluri. Persoanele care solicită să fie testate, care se încadrează în definiția de caz, într-una din situațiile din cadrul definiției de caz – definiția de caz este stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică, nu este o decizie politică, decizia INSP se ia pe baza unor recomandări care există de la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, de la nivelul ECDC. Deci testarea se face și se decontează, adică este gratuită pentru persoanele din cadrul definiției de caz, de asemenea există posibilitate de testare la cerere, contra cost.”, a spus Orban. Totodată, premierul României a mărturisit că România are o capacitate de testare de peste 50.000 și există mai multe cauze, care menține această limită.

Mai multe teste făcute în luna noiembrie

Joi seara, Ludovic Orban a precizat că în luna noiembrie au fost făcute mai multe teste, decât în lunile precedente, cu toate că în ultimele zile au fost făcute mai puține teste, pentru că au fost zile libere. Potrivit premierului, în luna iunie s-au făcut aproximativ 250.000 de teste, în septembrie, peste 400.000 de teste, iar în luna noiembrie numărul lunar de teste a crescut. „Fiind 30 și 1 zile libere, după alte două zile libere, nu s-au făcut 10.000 de teste câte se fac de regulă duminica, ci s-au făcut cam 15.000 – 16.000 de teste. Mai puțin decât în zilele normale. Ieri de la 10:00 până astăzi la 10:00, în schimb, s-au făcut peste 32.000 de teste, numărul de persoane diagnosticate pozitiv fiind pe la 7.600”, a spus premierul.

Ludovic Orban a explicat că autoritățile fac analiza numărului de cazuri de la o zi la alta, dar cel mai mult se face o analiză pe șapte zile. Acesta a oferit ca exemplu faptul că săptămâna trecută, erau aproape 9.100 de persoane infectate, iar joi au fost raportate 7.600. Totodată, premierul României a mai spus că s-a constatat că numărul de cazuri de infectări a crescut  la locurile de muncă, deoarece oamenii merg în echipe să mănânce și atunci nimeni nu se protejează, iar dacă o persoană este infectată, este clar că celelalte din jurul său vor fi infectate cu noul coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: