Redactia.ro
Home » Știri » Nu ignora niciodată aceste simptome! Sunt semnele tăcute ale unei boli grave

Nu ignora niciodată aceste simptome! Sunt semnele tăcute ale unei boli grave

simptome depresie

Sănătatea psihică este la fel de importantă ca cea a organismului nostru. Medicul neurolog Vlad Ciurea ne spune care sunt simptomele depresiei pe care nu trebuie să le ignorăm niciodată. Depresia este o boală care necesită tratament și care nu poate fi învinsă de la sine, în lipsa îndrumării unui psiholog.

Simptomele tăcute ale depresiei

Organismul ne transmite întotdeauna anumite semnale atunci când ceva nu este în regulă cu noi. Chiar dacă unele simptome pot părea neînsemnate ele nu trebuie să fie ignorate întrucât pot indica debutul depresiei, susține neurologul Vlad Ciurea. Un sentiment de inutilitate și tristețe este cel care caracterizează cel mai bine depresia. Nu de puține ori, simptomele depresiei sunt ignorate pentru că sunt asociate cu întâmplările prin care trecem zi de zi.

Conform lui Vlad Ciurea, depresia este o boală periculoasă care, netratată, poate duce la ruperea persoanei de realitate, dacă aceasta nu ia măsurile necesare.

„Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, tristețe, oboseală generală și scăderea puterii de concentrare. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei, și lipsa totală de conexiune cu exteriorul”, susține medicul Vlad Ciurea.

Cum putem combate simptomele depresiei

Depresia poate fi combătută, însă pentru ca acest lucru să se petreacă este nevoie de o resetare generală, susține medicul Vlad Ciurea.

„În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.

Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă”, concluzionează Vlad Ciurea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: