Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu mai arunca la gunoi cojile de ceapă! Multe gospodine fac această greșeală

Nu mai arunca la gunoi cojile de ceapă! Multe gospodine fac această greșeală

Nu mai arunca la gunoi cojile de ceapă! Multe gospodine fac această greșeală

Ceapa este una dintre cele mai folosite legume, prezentă în majoritatea mâncărurilor. Nu toată lumea apreciază gustul ei, dar trebuie să recunoaștem că dă o aromă specială preparatelor. Ceea ce puțini știu este că și cojile pot fi folosite și nu ar mai trebui să le aruncăm la gunoi. Iată la ce ajută cojile de ceapă și în ce feluri le putem folosi.

Cojile de ceapă, bune pentru sănătate

Cojile de la ceapă sunt de obicei aruncate de către majoritatea persoanelor după ce curăță ceapa, însă acestea pot fi, de fapt, foarte utile. Puțini știu în câte moduri pot fi folosite și câte avantaje ar avea dacă nu le-ar mai arunca și ar profita de toate aceste beneficii.

Vezi și: Nu mai arunca frunzele de la ridiche! Nu te-ai fi gândit ce poți face cu ele

Cojile de la ceapă au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea conțin compuși antioxidanți și antiinflamatori, care pot ajuta la combaterea inflamațiilor și la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Se pot introduce în dieta noastră regulat, sub formă de ceaiuri sau alte rețete pe care le găsim foarte ușor pe internet.

Cojile, la fel ca ceapa în sine, dau o aromă specială mâncării. De asemenea, le mai putem folosi și în scopul colorării alimentelor, cum ar fi ouăle sau carnea. Cojile de ceapă roșie sau albastră sunt cele mai eficiente în acest sens și chiar dau rezultate.

Cum mai poți folosi cojile de ceapă

Cojile de la ceapă pot fi, de asemenea, utilizate ca îngrășământ natural pentru plante. Acestea conțin substanțe nutritive importante pentru sol cum ar fi azotul, fosforul și potasiul, care toate au efect fertilizant de durată. Pentru a beneficia de aceste proprietăți, cojile de la ceapă trebuie mărunțite sau măcinate înainte de a fi adăugate la sol și, ulterior, amestecul trebuie combinat cu apă.

În plus, cojile de la ceapă pot fi utilizate pentru a ține insectele departe de plante. Acestea conțin substanțe care sunt considerate neplăcute de majoritatea insectelor, precum muștele sau chiar gândacii de bucătărie. Pentru a folosi aceste coji în acest scop, acestea trebuie să fie măcinate și presărate în jurul plantelor.

De precizat că frunzele de ceapă uscată mai pot fi utilizate și în diverse alte activități casnice. Mai exact, cu ajutorul lor poți elimina negreala de pe oale; te scapă rapid de grăsimea de pe vase și sunt foarrte eficiente și când vine vorba despre eliminarea mirosurilor neplăcute.

În plus, acestea pot fi utilizate pentru a curăța cuptorul, prin așezarea lor pe un platou și încălzirea cuptorului la o temperatură ridicată. Imediat, acesta va putea fi curățat doar cu o cârpă umedă sau cu puțin detergent pe ea. Va arăta ca nou!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: