Redactia.ro
Home » Știri » Nu spune “Sărbători fericite” de Paște! Preoții avertizează: este mare păcat!

Nu spune “Sărbători fericite” de Paște! Preoții avertizează: este mare păcat!

Paștele este una dintre cele mai așteptate sărbători, dar și printre cele marcate de o mulțime de tradiții și obiceiuri. Cu ocazia Învierii trebuie să fim foarte atenți la tot ce facem, pentru că riscăm să săvârșim păcate mari fără să ne dăm seama. Unul dintre ele este legat de urările pe care le facem cu ocazia sărbătorii.

Ce să nu urezi de Paște

Duminică, 16 Aprilie, sărbătorim Învierea Domnului, una dintre cele mai așteptate sărbători. Este un eveniment religios de mare amploare, pe care îl marcăm prin vizitele la biserică, respectarea tradițiilor și obiceiurilor, dar și urările specifice.

Vezi și: Luminează-ți viața prin rugăciunea de iertare și curățare a păcatelor prin Sângele lui Hristos. Rostește-o în ziua de Paște și te vei apropia de Dumnezeu

Preoții averizează, însă, că nu toate mesajele sunt potrivite. Un preot celebru spune că nu se urează niciodată “Sărbători fericite!”, pentru că așa tindem să ne bucurăm de petreceri în sine și uităm că noi, de fapt, ar trebui să ne bucurăm de Învierea Domnului și să amintim de asta și prin salut, când ne întâlnim cu alți oameni. Astfel, o simplă urare poate însemna un mare păcat.

„Nu folosiţi niciodată urarea “Paşte fericit”, decât dacă vă adresaţi unui viţel, care are tot dreptul să pască fericit! Nu folosiţi formule lemnoase scrise de alţii! Dacă nu aveţi inspiraţie pentru a compune un text care să nu fie nici kitsch, nici banal, nici cu greşeli de scriere, limitaţi-vă la clasicul “Hristos a înviat”, a spus preotul Ambrozie.

De asemenea, trebuie să fim foarte atenți la comportamentul pe care îl avem. În aceste momente trebuie să lăsăm la o parte invidia şi ura, duşmăniile, vorbele rele și să avem în minte numai gânduri bune.

„Nu uitaţi că, ţintuit pe cruce, Hristos a iertat, nu a blestemat. Fiţi cu luare aminte la toate cele ce se petrec în jurul nostru şi nu vă amăgiţi că se poate afla ceva fără de rânduiala lui Dumnezeu”, a mai scria arhiereul.

Cele mai mari păcate de Paște

Profesorul Adrian Papahagi a vorbit și el despre ce nu ar trebui să facem de Paște când vine vorba despre exprimare. Astfel, de sărbători ar trebui să renuțăm la limbajul bazat pe tot felul de diminutive și să avem un vocabular serios, clasic.

„Evitaţi neopăgânismul kitsch: copilaşi, iepuraşi, ouşoare roşioare, mieluşei, apusuri spectaculoase”, spune universitarul.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: