Redactia.ro
Home » Știri » Număr limitat de clienți, în magazinele din Capitală. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Număr limitat de clienți, în magazinele din Capitală. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Autoritățile au luat noi măsuri în Capitală, după ce Bucureștiul a înregistrat vineri, cea mai mare rată de infectare din țară, 7, 04. Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat, vineri seară, în urma unei întrevederi cu reprezentanţii supermarketurilor şi retailerilor, că se va limita numărul de clienți care vor intra în magazine, mall-uri și supermarketuri.

Număr limitat de clienți în magazine

O nouă decizie a fost luată în Capitală, ca măsură împotriva coronavirusului. Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu a anunțat, vineri, în urma unei ședințe cu reprezentanţii supermarketurilor şi retailerilor, că se va limita numărul de clienți care vor intra în magazine, mall-uri și supermarketuri, în funcție de suprafața acestora.

”În mod evident, sunt deschişi şi dumnealor să permită accesul în magazin unui număr de oameni, astfel încât să nu se realizeze aglomerări, iar în cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere ca în magazine să nu fie aglomeraţie.

Practic, vor limita numărul de clienţi care vor intra în mall sau în magazin sau în supermarket la suprafaţa magazinului, aşa cum e normal”, a spus Traian Berbeceanu, la finalul întrevederii.

Totodată, Traian Berbecenu a precizat că nu se vor lua alte măsuri, dar se vor intensifica controale acolo unde este necesar pentru a se vedea dacă se respectă măsurile anti-coronavirus.

 „La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, însă, în mod categoric, vom intensifica controalele şi vom supraveghea intens modul în care sunt respectate măsurile aflate în vigoare la acest moment”, a afirmat Traian Berbeceanu.

Toată aceste afirmații, vin la o zi după ce prefectura Capitalei anunța într-un comunicat că s-ar putea hotărî, astăzi (vineri-n.r) interzicerea coșurilor de mână în magazine.

”Împreună cu Primarul General, domnul Nicușor Dan, se va realiza, în cursul zilei de vineri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri, cu scopul impunerii respectării de către aceștia a normelor și a măsurilor dispuse în ceea ce privește triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării”, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Municipiului București.

În urmă cu câteva zile, prefectul Traian Berbeceanu îndemna la respectarea regulilor anti-Covid-19, pentru a nu se implementa restricții mai dure.

„Respectându-le cu stricteţe, evităm să fim nevoiţi să luăm măsuri mai dure. Toţi ne dorim să avem Sărbători cât mai liniştite şi cât mai relaxate, însă nu doar autorităţile, ci şi populaţia trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare”, a mai afirmat Traian Berbeceanu.

În Argeș sunt interzise coșurile de mână, în magazine

În Argeș este implementată, de câteva zile, regula interzicerii intrării cu coșuri de mână în magazine. Pe lângă asta, s-a impus și limitarea coșurilor mari de cumpărături.

”În urma discuţiilor cu dumnealor am agreat asupra unor măsuri foarte simple, dar foarte eficiente din punctul de vedere al prevenirii răspândirii acestui virus. De exemplu, am convenit să se renunţe la coşurile de mână, să se limiteze numărul coşurilor mari în funcţie de suprafaţa pe care au, astfel încât să se poată permite un număr corespunzător de clienţi astfel încât să nu se depăşească opt metri pătraţi alocaţi pentru fiecare client, tocmai pentru a preveni aceste aglomerări. De asemenea, s-a discutat despre creşterea numărului de dispensere cu dezinfectant”, a afirmat Emanuel Soare, prefectul Argeșului, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: