Redactia.ro
Home » Știri » Cine este, de fapt, Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. A devenit cunoscut după un scandal uriaş

Cine este, de fapt, Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. A devenit cunoscut după un scandal uriaş

Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei, după cumAcesta are 46 de ani și a lucrat în Poliție vreme de 25 de ani. Iată cine este, de fapt, Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, a fost polițist un sfert de secol

Traian Berbeceanu și-a dedicat mare parte din viața dreptății, iar acum el a ajuns în cea mai importantă funcție politică de până acum, fiind ale prefectul Capitalei.

Totuși, el a devenit cunoscut mai ales după ce a fost arestat de DIICOT, chiar după ce a primit premiul de Polițistul Anului. Iată ce a declarat acesta la învestire:

„Numirea mea mă onorează și mă responsabilizează și mă provoacă. Sunt vremuri deosebite cu provocări mari. Am convingerea că vom face față. Vreau să îi asigur pe colegii din prefectură de tot sprijinul meu, de toată colegialitatea mea și, împreună, să-i asigurăm pe cetățenii Municipiului București că le vom oferi soluții, nu scuze și justificări”, a spus la ceremonia de învestire, Traian Berbeceanu.

Cine este, în realitate, Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu a fost șeful cabinetului ministrului de Interne, înainte de a ocupa funcția de prefect. Totodată, el a fost și șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) din Alba Iulia și a luptat cu infracțiunile vreme de zeci de ani.

Mai mult, el a fost chiar numit Polițistul Anului, în anul 2013, dar la scurt timp după aceea imaginea sa de polițist bun a fost afectată, pentru că a fost arestat de DIICOT.

„Soarta m-a împins către structurile de combatere a crimei organizate. Am fost pe rând ofițer antidrog, șef de serviciu, iar după aceea am condus BCCO Alba Iulia, una dintre cele mai performante structuri ale Poliției Române. Chiar dacă am fost polițist vreme de 25 de ani și iubesc meseria asta, mi-aș dori ca fiul meu să încerce oricare alt drum. Pentru că, în aceste vremuri, am ajuns să cred că România nu-și merită polițiștii! Așa cum sunt ei!”, scria Traian Berbeceanu în cartea pe care a scris-o după arestare.

A petrecut o lună de zile în închisoare, fiind acuzat că a a ajutat o grupare infracțională specializată în produse petroliere, lucru care a generat un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. În primă instanță el a fost declarat nevinovat, iar recursul făcut de procurori încă nu a venit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: