Redactia.ro
Home » Știri » Nunțile și botezurile ar putea avea loc doar pe baza certificatelor de vaccinare. Cîțu și Arafat sunt de acord cu această măsură

Nunțile și botezurile ar putea avea loc doar pe baza certificatelor de vaccinare. Cîțu și Arafat sunt de acord cu această măsură

Nunțile și botezurile ar putea avea loc doar pe baza certificatelor de vaccinare.

Nunțile și botezurile ar putea avea loc doar pe baza certificatelor de vaccinare. Premierul României, Florin Cîțu a propus, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, ca în cadrul nunților dessfășurate în localitățile unde rada de infectare este mare, să participe doar persoanele vaccinate.

Nunțile și botezurile ar putea avea loc doar pe baza certificatelor de vaccinare. Cîțu și Arafat sunt de acord cu această măsură

Nunțile și botezurile ar putea avea loc doar pe baza certificatelor de vaccinare. Șapte localități din Satu-Mare au intrat de duminică, 12 septembrie, în carantină. Autoritățile susține că rata de incidență a depășit pragul de doi la mia de locuitori, iar principalul motiv care a dus la această situație sunt nunțile cu peste 1.000 de invitați.

Duminică, premierul României a propus în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, ca în cadrul nunților organizate în localitățile unde rata de incidență depășește pragul de trei cazuri la mia de locuitori, să fie folosit certificatul verde. Acesta atesta dacă o persoană este vaccinată împotriva coronavirusului, dacă are test negativ sau dacă a trecut prin boală. „Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care ajungem la 3 la mie (n.r. – incidența). Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde, dacă se poate. Oamenii nu mai pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta și aș propune pentru nunțile deja programate, în zone în care incidența crește, să folosim certificatul verde”, a declarat Florin Cîțu.

Certificatul verde a intrat în vigoare de la 1 iulie pentru călătoriile în interiorul Uniunii Europene. Pe 30 august, guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care creează cadrul legal pentru a putea fi folosit și pe plan intern.

Șeful Departementului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat ulterior că este de acord cu măsura propusă de premierul României. „Există deja prevederea legală care a fost aprobată în ordonanța de urgență care ne permite utilzarea certificatelor verzi în interior. În acest moment ne mai trebuie doar ordinul pentru normele de aplicare care va fi urgentat astfel încât să putem să folosim aceste certificate pentru a evita închiderea unor activități economice”, a declarat Raed Arafat.

Cîțu a cerut ca numărul de paturi ATI să fie dublat

În cadrului aceleași conferințe, Florin Cîțu le-a cerut prefecților, ca numărul de paturi ATI pentru coronavirus să fie dublat la nivel național.

Premierul României a recunoscut că situația epidemiologică din România este îngrijorătoare. „Aș vrea să vorbim despre situația ATI, unde avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam era ca număr de paturi disponibile 860 de paturi. Aș vrea să revenim cât mai repede la 1.600 de paturi pentru secțiile ATI. Dacă este nevoie și de intervenția mea, îmi spuneți, dar știu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Aș vrea să-mi spuneți când și cum se va ajunge acolo, ca să nu fim luați pe nepregătite.  Avem câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare, unde incidența a sărit de 2 la mie”, le-a spus premierul Cîțu participanților la videoconferință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: