Redactia.ro
Home » Știri » Primele șapte localități care au intrat în carantină. Nunțile au crescut cazurile de coronavirus

Primele șapte localități care au intrat în carantină. Nunțile au crescut cazurile de coronavirus

Primele șapte localități care au intrat în carantină.

Primele șapte localități care au intrat în carantină. Rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, motiv pentru șapte localități din județul Satu Mare au intrat în carantină pentru 14 zile. Conform autorităților, nunțile cu peste 1.000 de invitați din ultima perioadă au fost cauza principală a răspândirii coronavirusului.

Primele șapte localități care au intrat în carantină. Nunțile au crescut cazurile de coronavirus

Primele șapte localități care au intrat în carantină. Nunțile cu invitați mulți din ultima perioadă, le-a determinat pe autorități să impună din nou restricții. Astfel, după relaxarea măsurilor impuse în timpul pandemiei, autoritățile au decis să bage în carantină primele șapte localități din Satu Mare. Acestea au dus la noi restricții, inclusiv școala online pentru mai mulți elevi. Călinești-Oaș este una dintre cele șapte localități care vor fi sub restricții dure timp de 14 zile.

Localnicii vor ieși din casă doar cu declarație pe proprie răspundere, iar elevii vor face școala online până când infectările vor scădea. „Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

Potrivit acestuia, rata de infectare în cele șapte localități au depășit 10 cazuri la mie, iar județul Satu Mare înregistrează cea mai mare de incidență din întreaga țară. Potrivit autorităților, carantinarea localităților are ca scop limitarea circulației persoanelor, dar și a deplasării lor astfel că nu se va putea ieși fără declarație pe proprie răspundere. De asemenea, această măsură va intra în vigoare din această seară pentru o perioadă de 14 zile. Sătenii trebuie să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, iar magazinele se vor închide de la ora 18.00, cu excepția farmaciilor. Referitor la restaurantele din zonă, acestea vor face livrări la domiciliu.

Principala cauză a carantinării au fost nunțile organizate cu peste 1.000 de invitați, iar acest lucru a dus la răspândirea virusului. ”A fost multă lume venită, acum, acasă. Au fost foarte multe evenimente și cred că și asta, că s-a săturat lumea și de restricții, cred că ăsta e motivul”, spune o localnică din Călinești-Onești. Situația este dramatică în județul Satu-Mare. Peste 50.000 de localnici care munceesc în străinătate au revenit în țară luna trecută, iar acum, Satu Mare întregistrează cea mai mare ratp de incidentă din toată țara. În România, situația epidemiologică se înrăutățește pe zi ce trece, iar autoritățile sunt nevoite să ia noi măsuri pentru a reduce răspândirea virusului.

Noi restricții în Capitală

Începând de sâmbătă, 11 septembrie, s-au aplicat noi restricții în două localități de lângă București, după ce a fost depășită rata de incidență de 2 la mia de locuitori. În Popești-Leordeni, rata de incidență cumulată al 14 zile este de 2.10 la mia de locuitori, în timp ce în Periș a ajuns la 2.01 la mie.

Așadar, autoritățile au decis să se poarte masca de protecție în piețe, bâlciuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, în mijloacele de transport și la locul de muncă. Activitatea instituțiilor publice sau private de cultură ce administrează spații speciale destinate activităților culturale artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mul 1.000 de persoane pe scaune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: