Redactia.ro
Home » Sport » O campioană olimpică face dezvăluiri! Acuză un oficial de agresiune sexuală

O campioană olimpică face dezvăluiri! Acuză un oficial de agresiune sexuală

abuz sexual, Sofia Bekatorou, yachting , Grecia

Fosta campioană olimpică la yachting, Sofia Bekatorou, și-a făcut curaj să vorbească după 23 de ani. Grecoaica în acuză pe un oficial al Federației de yachting de abuzuri sexuale.

Sofia Bekatorou a făcut totul public la un eveniment online la care a fost invitată. Fosta sportivă, în vârstă de 43 de ani a povestit că presupusul abuz a avut loc în 1998, în timpul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Sydney. Totul s-ar fi petrecut la un hotel.

„După ce a început, am spus că «nu», am repetat că nu vreau să merg mai departe, dar el a folosit cuvinte mieroase, false, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic și că încearcă doar să fie amuzant. A spus că se va opri dacă nu vreau eu, dar nu a făcut-o, indiferent de cât l-am rugat. Când s-a terminat totul, am ieșit din cameră plângând”, a povestit campioana olimpică.

Autoritățile au reacționat imediat, sportiva primind sprijin de la premierul Kyriakos Mitsotakis. Astăzi, a fost invitată de către preşedintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou să aibă o discuție. Cel arătat cu degetul ar fi Aristidis Adamopoulos, vicepreşedintele federației de profil (EIO). Adamopoulos neagă orice acuzație, dar și-a dat demisia din funcția pe care o ocupă. Mai mult a anunțat că este la dispoziția Comitetului olimpic elen pentru a-și dovedi nevinovăția.

„Este de așteptat ca plângerea împotriva mea formulată de o persoană publică, de mare recunoaștere și de impact social larg, să creeze sentimente de compasiune pentru reclamant și dezgust pentru presupusul autor”, a fost comentariul făcut de Adamopolous.

Parchetului grec face cercetări

Campioana olimpică arată cu degetul spre mai multe persoane din conducerea federației. Sofia Bekatorou spune că nu doar ea a avut probleme ci mai multe sportive.

„Experienţa mea personală nu este o problemă individuală care mă afectează doar pe mine. Face parte dintr-o problemă mult mai largă şi cronică în ceea ce priveşte abuzul de putere în general, dar vizează în special actuala conducere a EIO”, a scris aceasta într-o postare pe contul său de Facebook.

Scandalul a luat amploare în Grecia, după declarațiile fostei sportive. Fundaţia Stavros Niarchos a suspendat subvenţia acordată EIO pentru programul privind antrenamentele sportivilor cu dizabilităţi. În acest timp Federația națională a remis un comunicat spune doar că este vorba despre ”un incident neplăcut” care a declanșat o adevărată furtună.
Sofia Bekatorou a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena. La Olimpiada de la Rio în 2016, aceasta a fost portdrapelul Greciei la ceremonia de deschidere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: