Redactia.ro
Home » Știri » O familie din Pitești va fi evacuată dintr-o locuință socială din Pitești. Oamenii sunt acuzați că au aruncat gunoi pe geam de mai multe ori

O familie din Pitești va fi evacuată dintr-o locuință socială din Pitești. Oamenii sunt acuzați că au aruncat gunoi pe geam de mai multe ori

O familie din Pitesti risca sa fie evacuata din locuinta sociala

O familie din Pitești va fi evacuată dintr-o locuință socială din Pitești. Polițiștii locali din Pitești au fost anunțați că o familie dintră-un imobil cu locuințe sociale aruncă deseori gunoiul pe geam. După ce au supravegheat zona și au filmat momentele în care oamenii își aruncau resturile pe fereastră, autoritățile au amendat familia de două ori, dar în zadar. Ce se va întâmplă cu membrii familiei?

O familie din Pitești va fi evacuată dintr-o locuință socială din Pitești. Oamenii sunt acuzați că au aruncat gunoi pe geam de mai multe ori

O familie din Pitești va fi evacuată dintr-o locuință socială din Pitești. Mai multe familii dintr-o locuință socială din Pitești au anunțat autoritățile că locatarii unui apartament din imobilul respectiv aruncă gunoiul pe geam. Astfel, polițiștii au supravegheat zona pentru a observa dacă este adevărat sau nu. Ulterior, aceștia au imortalizat momentele în care familia aruncă pe geam resturile, fiind amendată de două ori.

Inițial, echipajele Primăriei Pitești au mers pentru a face curat în cartier, dar gunoaiele au reapărut la scurt timp. Iar după ce mai mulți locatari confirmat acest lucru, autoritățile au montat camere de supraveghere și au aflat că aceștia își aruncau resturile pe fereastră. După ce au fost surprinși a treia oară făcând acest lucru, reprezentanții Primăriei Pitești cer evacuarea familiei și recuperarea sumei de 4.566 de lei, cât datorează familia la chirie și întreținere. „Este a treia oară în care familia din blocul cu locuințe sociale din G1 este surprinsă de camera video cum aruncă gunoaie pe fereastră! De la 1 aprilie, locatarii apartamentului supravegheat nu vor mai putea locui în G1. Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului va cere în instanță evacuarea familiei și recuperarea sumei de 4566 de lei, cât datorează municipalității Pitești la chirie și întreținere”, au anunțat reprezentanții Primăriei Pitești.

De asemenea, aceștia au făcut anunțul pe pagina de socializare Facebook. În înregistrare se observă un bărbat, aflat la etajul al patrulea al blocului de locuințe sociale, care, după ce-și aprinde o țigară, aruncă pe jos un obiect ce poate fi un pachet gol de țigări. Momentan nu s-a luat nicio măsură referitoare la evacuarea familiei, dar polițiștii vor continua să supravegheze zona.

Românii care primesc ajutor social ar putea beneficia de acesta și după trei luni de angajare

Potrivit unei propuneri legislative înregistrate la Senat, românii care primesc ajutor social ar putea să beneficieze de acesta și după trei luni după ce s-au angajat. Propunerea legislativă, vizează modificarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat și a Legii 196/2016 privind venitul minim de incluziune, prevede că ajutorul social va fi acordat pe o perioadă de trei luni, o singură dată pe an, membrului familiei care are venituri în baza unui contract de muncă, raport de serviciu sau a altei forme de angajare.

Beneficiarii de ajutor social, apţi de muncă, trebuie să muncească, să devină independenţi de ajutorul de la stat, să îşi poată întreţine familia. Amendamentul adus Legii 416/2011 prin care dacă refuză un loc de muncă, aceştia nu mai primesc ajutorul social a avut beneficiul aşteptat, în sensul că a redus numărul de dosare de ajutoare de tip social cu circa 50.000.Fără un loc de muncă, aceste persoane rămân dependente de ajutoarele de la stat. Şi nu putem reduce ajutoarele sociale fără a pune în loc măsuri de sprijin pentru obţinerea unui venit prin muncă, cu forme legale”, scriu initiatorii proprunerii, printre care și ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: