Redactia.ro
Home » Știri » O femeie s-a ales cu paralizie facială după ce a fost vaccinată a doua oară anti-Covid

O femeie s-a ales cu paralizie facială după ce a fost vaccinată a doua oară anti-Covid

Prima reactie adversa severa la vaccinul Pfizer

O femeie s-a ales cu paralizie facială și inconștiență după ce a fost vaccinată a doua oară anti-Covid, cu ser de la Pfizer. Este vorba despre un medic ORL din Vâlcea și, din fericire, reacția a fost una temporară. Este prima reacție adversă gravă apărută după administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech.

O femeie s-a ales cu paralizie facială după ce a fost vaccinată a doua oară anti-Covid

O femeie s-a ales cu paralizie facială temporară și incoștiență după ce a fost vaccinată a doua oară anti-Covid. Mai exact, i s-a întâmplat unui medic ORL, în vârstă de 32 de ani, din Vâlcea, după ce i s-a administrat a doua doză cu serul Pfizer. Medicul este acum în stare bună, informează știrileprotv.ro.

Paralizia facială temporară suferită de femeia în cauză, este prima reacție adversă gravă înregistrată după vaccinarea a peste 152.000 de oameni, până acum, de două ori, transmite Ministerul Sănătății. De asemenea, potrivit instituției, în urma analizelor, medicul nu a suferit modificări patologice.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”, a anunțat ministerul.

Prospectul vaccinului Pfizer arată că paralizia facială temporară este una dintre reacțiile adverse și poate apărea și în urma altor tipuri de vaccinuri.

Între timp, vineri, este așteptată a treia tranșă de vaccin anti-Covid de la Moderna. Anume, 42.000 doze. Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar de aici vor ajunge apoi în centrel de vaccinare din țară. Pe data de 1 februarie s-a început vaccinarea și cu ser de la compania americană, Moderna, după ce primele doze au sosit pe data de 12 ianuarie.

Șeful OMS, după ce numărul total de vaccinări, la nivel global, a depășit numărul infectărilor

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, solicită mai multe cooperare între țări, având în vedere că numărul vaccinărilor la nivel mondial este mai mare decât cel al infectărilor.

„Deși numărul de variante de vaccinuri anti-COVID crește, capacitatea de producție, pentru moment, poate asigura o fracțiune din nevoile globale”, spuneTedros Adhanom Ghebreyesus.

De altfel, acesta a tras și un semnal de alarmă, anume că virusul va persista și va suferi mutații dacă nu se va vaccina toată lumea.

„Dacă populația la nivel global nu este vaccinată nu numai că virusul va continua să existe, iar îmbolnăvirile, decesele și măsurile de lockdown vor crește, dar se pot naște noi mutații de COVID-19 care se vor răspândi către populația neprotejată”, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Vaccinul care oferă imunitate pe viață, produs de belgieni

Belegienii vor să producă un vaccin care va oferi întreaga viață imunitate. Vaccinul este acum în faza de testare, iar producătorul este Institutul Rega din Belgia. Ar putea fi administrat prima oară în toamnă.

”Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, susține Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: