Redactia.ro
Home » Sport » O fostă campioană doarme în cimitir! Cum a ajuns într-o asemenea situație

O fostă campioană doarme în cimitir! Cum a ajuns într-o asemenea situație

campioana înot, locuieste în cimitir, Laranie McHendrie Decaire

Un caz incredibil a fost descoperit de jurnaliștii englezi de la Mirror. O fostă campioană la înot a ajuns să doarmă în cimitir.

Laranie McHendrie Decaire, în vârstă de 64 de ani a reprezentat în concursurile internaționale Marea Britanie dar și Canada. Fosta campioană la înot a ajuns însă în ultimii ani într-o situație disperată din cauza schimbărilor făcute la sistemului de pensii. În anii ’90, aceasta s-a retras din activitate și a decis să călătorească prim lume. A lucrat în diferite locuri ca asistent social sau ca bonă, chiar dacă terminase Universitate McGill. După 10 ani a decis să revină în Marea Britanie și au început problemele. A cheltuit toți banii pe care îi adunase iar în ultimii 4 ani nu a mai avut nicio sursă de venit spune fosta sportivă.

”Din păcate, mi-am pierdut toţi banii. Am ajuns în situaţia asta, de fapt, din cauza schimbărilor din sistem, a furtului, a fraudelor şi a diferitor lucruri de genul acesta”, a spus McHendrie Decaire.

Laranie McHendrie Decaire a ajuns astfel să doarmă într-un cimitir din Londra.

Fosta sportivă este într-o situație disperată

Pentru că nu a mai avut nicio sursă de venit, fosta campioană și-a pierdut și casa pe care o avea. Nu a primit ajutor de la niciun prieten, astfel s-a trezit pe străzi. Aceasta a declarat că a contribuit în toți anii la două sisteme de pensii din Marea Britanie, dar se pare că totul a fost în zadar. Mai multe ONG-uri au încercat să o ajute dar nu poate beneficia de locuință social pentru că nu are în grijă niciun copil și nu suferă de nicio boală.

”Am cotizat la sistemul de pensie probabil de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală, pentru că am început să lucrez de la 11 ani. Dar acum au schimbat vârsta de pensioare la 66 de ani. Aşa că cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate, acum nu sunt eligibilă. Este o lume complet diferită acum, în care am aşteptat cu nerăbdare pensia pentru care am plătit, dar sistemul mi-a luat-o”, a completat McHendrie Decaire, pentru mirror.co.uk.

O reprezentantă a unui ONG, Vicki McGarrigle a încercat să o ajute pe fosta campioană, dar nu a reușit mare lucru, lovindu-se de birocrație.

„Rareori se plânge de ceva. Nu bea, nu consumă niciun fel de substanțe. Nu înjură, se roagă mult. Probabil asta a ținut-o în viață. Dar o femeie de vârsta ei nu mai poate trăi pe străzi. Din păcate, țara ei a uitat-o”, a declarat aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: