Jucătoarea slovenă Dalila Jakupovic a fost forțată să abandoneze partida disputată în calificări la Australian Open din cauza fumului provocat de incendiile de vegetație care afectează orașul Melbourne.
Jakupovic a izbucnit într-o criză de tuse din cauza aerului greu de respirat din orașul australian și a fost nevoită să părăsească terenul.
Awful scenes in Melbourne.
Dalila Jakupovic has abandoned her #AusOpen qualifying match after suffering a coughing fit while playing in thick smoke caused by the #AustralianFires. pic.twitter.com/WAJv6TzTjW
— ESPN Australia & NZ (@ESPNAusNZ) January 14, 2020
Jucătoarea slovenă juca împotriva elvețiencei Stefanie Vogele, când a căzut în genunchi din cauza unei crize de tuse și a fost escortată de pe teren.
Perfomanța uimitoare a Simonei Halep la turneul din Adelaide
„Am simțit că mă prăbușesc. De aceea am abandonat, nu mai puteam să merg”, a declarat nr. 180 mondial, conform clasamentului WTA, potrivit CNN.
„Nu este sănătos pentru noi să jucăm în aceste condiții. Am fost surprinsă, nu credeam că ne vor obliga să jucăm azi, dar nu am avut de ales”, a adăugat slovena.
Și Eugenie Bouchard a apelat la medic
Și Eugenie Bouchard a apelat la medic, pe teren, din cauza unor dureri în piept provocate de dificultățile respiratorii, însă a aceasta a reușit termina meciul și a mers mai departe, în turul al doilea al calificărilor.
🎾 | Eugenie Bouchard has asked for a medical timeout as Melbourne’s air quality impacts on #AusOpen qualifying.
LATEST: https://t.co/Uepn6UjmtI pic.twitter.com/iuQzJG0iLI
— Herald Sun Sport (@heraldsunsport) January 14, 2020
Fumul a afectat atât de mult calitatea aerului încât partidele din calificările Australian Open au fost amânate marți după-amiază.
Incendiile de vegetație au făcut ravagii în Australia
Statul australian Victoria se confruntă în ultimele săptămâni cu incendii violente de vegetație, care au provocat degajări mari de fum ce s-au abătut asupra orașului Melbourne.
Calitatea aerului în anumite părți din Melbourne a atins niveluri periculoase, iar locuitorii au fost sfătuiți să rămână în case.
Incendiile de vegetație cu care confruntă Australia în ultima perioadă ar putea fi cele mai grave din istorie, milioane de hectare de teren fiind afectate. Peste 28 de oameni și peste 1 miliard de animale și-au pierdut viața începând cu luna septembrie din 2019.