Redactia.ro
Home » Știri » O nouă linie de metrou în Capitală. Când va fi gata și cât va costa construirea ei

O nouă linie de metrou în Capitală. Când va fi gata și cât va costa construirea ei

Bomba la metrou

O nouă linie de metrou se va inaugura în București. Aceasta va avea 13 stații, pe  tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul. E un proiect pentru ca se vor aloca nu mai puțin de 8,5 miliarde de lei.

 Tronsonul Gara de Nord- Gara Progresul

În Capitală se va inaugura o nouă linie de metrou, care va cuprinde 13 stații, pe tronsonul Gara de Nord-Gara Progresul. Proiectul va costa 8,5 miliarde de lei. 15 trenuri vor fi cumpărate pentru noul tronson astfel încât capacitatea de transport să poată deservi 50.000 călători pe oră şi sens. Legătura cu Magistrala 4 de metrou existentă se va realiza în staţia Gara de Nord 2, prin continuarea axelor căilor Liniei 1 şi Liniei 2. Oficialii speră ca totul să fie gata în 60 de luni, adică în cinci ani.

Cum arată traseul

– după staţia Gara de Nord 2, traseul se înscrie în ampriza străzii Gării de Nord, apoi pe Berzei şi Vasile Pârvan (legătură cu Magistrala 5 de metrou propusă);

– în continuare, traseul subtraversează râul Dâmboviţa, Magistralele 1 şi 3 de metrou, străzile Bogdan Petriceicu Haşdeu şi Izvor, respectiv Calea 13 Septembrie; – traseul intră pe bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi până în zona Pieţei Chirigiu (legătură cu Magistrala 7 de metrou propusă);

-ulterior, vine strada Odoarei şi şoseaua Viilor, până la intersecţia cu Calea Şerban Vodă, respectiv şoseaua Olteniţei (se poate face legătura cu Magistrala 2);

-mai departe, pe şoseaua Giurgiului, intersectează străzile Toporaşi şi Ghimpaţi (legătură cu Magistrala Inelară de metrou propusă), continuă cu şoseaua Giurgiului, până la Gara CFR Progresul, unde va fi amplasată ultima staţie

Studiul de fezabilitate a fost discutat deocamdată într-o ședință a Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Traseul total se apropie de 12 kilometri.

După nouă ani, metroul din Drumul Taberei s-a deschis

Metroul din drumul Taberei a fost astăzi inaugurat. Președintele, Klaus Iohanis a fost prezent la deschiderea magistralei M5. A avut alături mai mulți colegi, inclusive premierul Ludovic Orban. La ora 14 cei doritori se vor putea bucura de prima călătorie pe cea mai nouă linie de metrou din București.

Magistrala M5 are 10 stații, iar ca punct de legătura va fi ultima stație, Eroilor. După cinci ani de întârziere, față de termenul stabilit, este gata prima linie de metrou făcută după Revoluție. Inaugurarea oficială a avut loc la ora 12 când președintele a fost prezent. Publicul va putea intra în stații începând cu ora 14.

Șeful statului, însoțit de premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor și alți oficiali au ajuns la Magistrala M5. După plimbarea cu metroul Klaus Iohannis a făcut primele declarații. Președintele consideră că această linie va fi “o legendă a amânărilor”.

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai departe”, a adăugat șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: