Redactia.ro
Home » Știri » O nouă lovitură pentru Teodor Meleșcanu. Guvernul Orban i-a pus gând rău

O nouă lovitură pentru Teodor Meleșcanu. Guvernul Orban i-a pus gând rău

GALERIE FOTO (2) teodor meleșcanu

Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu urmează să fie retras de Guvernul Orban din postul de consul la Strasbourg. Decizia vine la o zi după ce Curtea Constituțională a României a decis că numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului a fost făcută nelegal.

Guvernul vrea să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, potrivit ordinii de zi a viitoarei ședințe a Executivului. Pîrvulescu este fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu.

„Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea ședință de guvern.

Articolul 3 din HG 454/2018, prevedere pe care acum Guvernul vrea să o elimine, reglementează că „ începând cu data încheierii misiunii domnului Sabin Pop (i.e. 26 septembrie 2018), domnul Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză”.

Numirea lui Pîrvulescu în funcția de consul a fost făcută de Dăncilă

Astfel, Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018. Hotărârea de Guvern a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată de Teodor Meleșcanu, ministru de Externe la acea vreme.

Parchetul General a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu, pentru a analiza modul în care fiul vitreg al lui Meleşcanu, Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg.

Cine e Sorin-Adrian Pîrvulescu

Potrivit Newsweek, Sorin Adrian Pîrvulescu a lucrat ca expert juridic la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. De acolo, a trecut la Senatul României, unde a fost pus șef peste Biroul de Proceduri Achiziții Publice. Soția sa, Camelia Oana Pîrvulescu, a lucrat ca director adjunct la firma Pintexim, apoi a ajuns șef serviciu în Senatul României.

Pe 30 mai 2013, Pîrvulescu a anunțat detașarea la Ministerul Afacerilor Externe, condus în aceea perioadă de ministrul Titus Corlățean. El a fost trimis direct consul la Consulatul României de la Cahul, din Republica Moldova. De acolo, Pîrvulescu a fost transferat direct pe postul de consul în Luxemburg.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: