Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tranșă de vaccin va ajunge în România! 87.750 de doze vor fi livrate luni

O nouă tranșă de vaccin va ajunge în România! 87.750 de doze vor fi livrate luni

O nouă tranșă de vaccin va ajunge în România! 87.750 de doze vor fi livrate luni

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech va ajunge luni în România. Potrivit autorităților 87.750 de doze vor fi livrate luni. 

O nouă tranșă de vaccin va ajunge în România

Autoritățile au anunțat că o nouă tranșă va ajunge în România. Dozele de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, anunță autoritățile.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, potrivit Digi24.ro.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a început în România în data de 15 ianuarie și a fost destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Compania Pfizer a anunțat că, în ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană va începe din 25 ianuarie, cu cantități crescute până în data de 15 februarie, potrivit sursei citate.

Cele 87.750 de noi doze, ce vor intra în România  luni, 18 ianuarie, vor fi distribuite astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

Persoanele cu prima doză de vaccin anti-Covid au deja anticorpi

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat într-o conferință de presă că persoanele care s-au vaccinat deja cu prima doză de vaccin prezintă anticorpi protectori, considerând că la șapte zile după a doua doză de vaccin ”putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc”.

”Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus Streinu Cercel.