Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer ajunge în România! Cum vor fi distribuite dozele

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer ajunge în România! Cum vor fi distribuite dozele

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer ajunge în România! Cum vor fi distribuite dozele

O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge în România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că 345.150 doze de vaccin Pfizer Biontech vor intra, luni, în țară.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge în România

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, dozele vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer ajunge în România! Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

 • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 113.490 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 46.800 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 39.780 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 2.518.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer Biontech, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Potrivit informațiilor oficiale, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Până acum au fost vaccinat un număr de aproape 2 milioane de persoane

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 28 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 42.198, din care:

 • 12.091 de persoane vaccinate cu 1 doză;
 • 30.107 de persoane vaccinate cu 2 doze;

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 4.243, din care:

 • 4.237 de persoane vaccinate cu 1 doză;
 • 6 persoane vaccinate cu 2 doze;

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 8.272, din care:

 • 8.272 de persoane vaccinate cu 1 doză;
 • 0 persoane vaccinate cu 2 doze;