Redactia.ro
Home » Știri » O nouă victimă în cazul părintelui Visarion Alexa: „El te citește că ești o femeie slabă. Am discutat până a intrat în sufletul meu în sensul că m-a vrăjit”

O nouă victimă în cazul părintelui Visarion Alexa: „El te citește că ești o femeie slabă. Am discutat până a intrat în sufletul meu în sensul că m-a vrăjit”

În cazul părintelui Visarion Alexa apar din ce în ce mai multe enoriașe care afirmă că au fost agresate sexual de către acesta. Iată mărturiile unei femei care susține că, în primă fază, s-a simțit fermecată de preot și de implicarea lui!

O nouă victimă în cazul părintelui Visarion Alexa

O altă enoriașă, susține că Părintele Visarion Alexa care sluja la „Biserica Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală a agresat-o sexual, prin telefon. Cea care a decis să facă un pas în față și să mărturisească prin ce a fost supusă de către părintele Visarion Alexa, susține că în cazul său părintele ar fi sunat-o în timp ce se afla în duș și i-a adresat mai multe apropouri cu tentă sexuală:

„El te citește că ești o femeie slabă, se dă la tine într-o nerușinare. Am discutat până a intrat în sufletul meu în sensul că m-a vrăjit. M-a plimbat cu mașina. M-a atins și s-a ajuns la altceva. M-a invitat în chilia lui, se uita din cap în picioare la mine. M-a îmbrățișat înainte să plec, foarte tare. Și i-am zis: „Mă sufocați!”, la care el: „Vreau să simt pulsul!”. Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Şi apoi m-a sărutat, m-a pipăit. M-a sunat pe videocall și era în duș și făcea ceea ce se numește păcat”, a povestit femeia, sub sub protecția anonimatului, pentru Antena 3 CNN.

Părintele Visarion Alexa a mărturisit oficial că a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei!

Cu aproximativ o lună de zile, în urmă, o tânără în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, cel care slujea într-un cartier din Militari, la „Biserica Pogorârea Sfântului Duh”. Aceasta le-a povestit autorităților că, în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual. Părintele ar fi recunoscut totul în faţa anchetatorilor, potrivit romaniatv.net.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut fapta de care este acuzat în dosarul de hărțuire sexuală! Acesta nu a oferite detalii pentru că „avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Arhiepiscopia.

Stenogramele din dosarul părintelui a ieșit la iveală, iar părintele nu a mai avut cum să respingă acuzațiile. El a fost înregistrat de către tânăra de 37 de ani care a depus plângere împotriva lui. Aceasta a purtat aparatură tehnică specială pentru a înregistra conversația. În urma înregistrării, polițiștii au confirmat acuzațiile enoriașei.

„Preot: Am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. [..]
Preot: Te deranjează că te-am atins?
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.
Victima: […] Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit”, este o parte din convorbirea celor doi.

În urma stenogramei, Preotul Visarion Alexa a susținut că atingerile au fost un gest de afecțiune. Totodată, părintele ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că după spovedania la care a participat tânăra, ar fi îmbrățișat-o, moment în care tricoul acesteia s-ar fi ridicat.

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi tânăra respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului, relatează sursa citată mai sus.

Până la pronunțarea sentinței de judecată, Visarion Alexa a fost retras din funcția de paroh și nu mai poate oficia slujbe în lăcașul sfânt. Totodată, se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acuzațiile unei alte enoriașe care îl acuză pe părintele Visarion Alexa de agresiune sexuală

O altă enoriașă, susține că Părintele Visarion Alexa de la „Biserica Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală a agresat-o sexual în timpul spovedaniei.  Aceasta a povestit prin ce chinuri a fost supusă, chiar în lăcașul sfânt, de către părintele Visarion Alexa, susține că în cazul său a fost un viol, pereceput ca o „îmbrățișare a părintelui” de către cei care ar fi trebuit să o ajute, în urma reclamației:

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape. Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul, scrie româniatv.net

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: