Redactia.ro
Home » Știri » O pensionară din Brașov a trăit șocul vieții. Femeia a aflat că are de plătit o sumă enormă la energia electrică

O pensionară din Brașov a trăit șocul vieții. Femeia a aflat că are de plătit o sumă enormă la energia electrică

O pensionară din Brașov a trăit șocul vieții.

O pensionară din Brașov a trăit șocul vieții. O femeie în vârstă de 78 de ani a fost pe punctul de a i se face rău după ce a primit factura de la energia electrică. Bătrâna a aflat că are de plătit aproximativ 42 de mii de lei. Cum este posibil așa ceva?

O pensionară din Brașov a trăit șocul vieții. Femeia a aflat că are de plătit o sumă enormă la energia electrică

O pensionară din Brașov a trăit șocul vieții. O femeie din Codlea, județul Brașov, era să facă infarct după ce a primit factura la energia electrică. În vârstă de 78 de ani, bătrâna a spus că i s-a făcut rău când a văzut că are de plătit peste 40 de mii de lei la lumină.

Femeia este disperată și nu știe ce să facă de când a aflat acest lucru. „De când am primit aceste facturi, mi-a crescut tensiunea foarte mult, nu mai am somn și îmi vine să plâng mereu! Plâng și pe stradă! Am fost la sediul Electrica din Codlea și mi-a zis că nu are ce să facă, să plătesc și apoi mai vedem. Eu stau 6 luni în România și când stau în România, stau și la fata mea. Eu am 78 de ani și am un apartament cu două camere, 4 becuri led un frigider și o mașină de spălat. Stau singuă! Nu știu ce să mai fac! Cei de la curent au zis să o plătesc. De unde atâția bani?”, spune femeiea, potrivit observatornews.ro.

În situația femeii se află zeci de români. La sfârșitul lunii august, în Județul Alba, două famili9i au primit facturi de 11 și 22 de mii de lei la energia electrică. O altă familie din Sibiu a rămas șocată după ce a primit o factură la curent de peste 130.000 de lei, iar după mai multe petiții pe care le-a trimis la compania de electricitate, au reușit doar să schimbe contorul.

Reacția ministrului Energiei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că ANRE și ANPC fac verificări la furnizorii de gaze, după ce mai multe persoane au reclamat modificarea prețurilor și facturilor.

Ministrul susține că furnizorii care au anunțat un preț fix pentru un an de zile și îl modifică vor fi amendați, iar în unele cazuri, sancțiunile vor fi exorbitante. ”Începe controlul ANRE cu Protecţia Consumatorului la toţi furnizorii de gaze. Lucrurile sunt foarte simple (…) nu aveau voie să mărească preţul pentru că în mai au anunţat oferta de 1 iulie. Compania respectivă a anunţat preţul, cu preţ fix pe un an de zile. Dacă tu modifici preţul şi ai anunţat că e preţ fix pe un an de zile, dacă modifici preţul, intri sub incidenţa a două legi: una e legea protecţiei consumatorului la ofertă înşelătoare, care nu are amendă aşa de mare. A doua este amendă între 5 şi 10% pe cifra de afaceri pe Legea energiei, pe acelaşi lucru: ofertă înşelătoare.Dacă au semnat un contract în care au clauză de mărire şi nu au mers pe ofertă cu preţ fix, din păcate, acolo nu îi mai poate ajuta nimeni”, a mai declarat ministrul la Digi 24.

Datele furnizate de ANRE arată că hidroelectrica a primit cele mai mari amenzi de la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie în perioda 1 iulie 2020-30 iunie 2021, în timp ce Enel este compania pe numele căreia s-au depus cele mai multe reclamații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: