Redactia.ro
Home » Știri » O româncă a fost decorată de regele Spaniei! Poveste lui Alice Cozma, șofer voluntar de ambulanță în pandemie: ”Nu credeam că voi trăi asta”

O româncă a fost decorată de regele Spaniei! Poveste lui Alice Cozma, șofer voluntar de ambulanță în pandemie: ”Nu credeam că voi trăi asta”

GALERIE FOTO (2) O româncă a fost decorată de regele Spaniei! Poveste lui Alice Cozma, șofer voluntar de ambulanță în pandemie: ”Nu credeam că voi trăi asta”

O româncă farmacistă, care a fost șofer voluntar de ambulanță în pandemie, a fost decorată de regele Spaniei pentru rolul pe care l-a avut în combaterea pandemiei de coronavirus în țara din Peninsula Iberică. 

O româncă a fost decorată de regele Spaniei! Poveste lui Alice Cozma, șofer voluntar de ambulanță în pandemie: ”Nu credeam că voi trăi asta”

O tânără româncă a fost onorată să fie decorată de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, asta pentru că, fiind șofer pe ambulanță în timpul pandemiei de coronavirus, a ajutat la combatererea virusului ucigaș.

Alice Mihaela Cozma, în vârstă de 32 de ani a fost șofer voluntar pe ambulanță la Crucea Roșie și are o poveste impresionantă. Născută în Vaslui, tânăra este stabilită de 14 ani în Spania și a fost medaliată pentru contribuția ei în combaterea pandemiei. În viața de zi cu zi Alice lucrează într-o farmacie, dar în pandemia a ales să facă și voluntariat la Crucea Roșie, ca șofer de ambulanță în Almendralejo (Badajoz). Astfel, românca s-a aflat în prima linie de luptă împotriva pandemiei de Covid-19 în Spania, țară grav afectată de această infecție.

O româncă a fost decorată de regele Spaniei! Poveste lui Alice Cozma, șofer voluntar de ambulanță în pandemie: ”Nu credeam că voi trăi asta”

Pentru munca depusă în pandemie, Regele Felipe al VI-lea i-a acordat medalia Ordinului Meritului Civil într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Regal din Madrid. Distincția a fost oferită unui număr de 24 de ”cetățeni exemplari”, 16 femei și 8 bărbați, potrivit Vremea Nouă, transmis de spynews.ro.

”O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus Regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”, a spus Alice Cozma.

A plecat în Spania la doar 18 ani

Alice a rămas fără mamă la o vârstă foarte fragedă, atunci când aceasta a murit, iar la 18 ani a decis să plece să-și facă o carieră în Spania, acolo unde muncea și unchiul ei. Timp de 8 ani a reușit să aibă propriul bar, dar a învățat și pentru a obține permis de conducere pentru toate categoriile auto.

Românca lucrează în prezent într-o farmacie, iar din 2019 este studentă la Universitatea din Extramadura. Când a aflat despre activitatea de voluntariat la Crucea Roșie s-a înscris la cursurile de transport medical auxiliar pentru a putea să ajute. Astfel, a devenit astfel șofer de ambulanță voluntar la Crucea Roșie, iar timp de 3 ani a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros. Tânăra a afirmat și că este mândră că este româncă și le-a recomandat oamenilor să se vaccineze, cu mențiunea că ea s-a vaccinat deja cu AstraZeneca.

”Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, a spus Alice despre perioada în care a transportat pacienții cu COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: