Redactia.ro
Home » Știri » O țară a decretat izolare totală. Câte cazuri a înregistrat dintr-o dată

O țară a decretat izolare totală. Câte cazuri a înregistrat dintr-o dată

coronavirus Liban

O țară a fost învinsă de coronavirus și a declarat stare de izolare totală pentru mai mult de 14 zile, în contextul în care numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a atins un nou record.

Izolare totală în Liban din cauza crizei sanitare

Autoritățile din Liban au decretat starea de izolare totală marți, după creșterea alarmantă a infectărilor cu COVID-19.

După 9.337 de cazuri și 105 decese, guvernul din Liban a decis că este momentul să revină la starea de urgență zilnică. Astfel, între orele 18 seara și 6 dimineața, toți cetățenii vor fi izolați, potrivit legii. Măsura va fi aplicată de vineri, până pe data de 7 septembrie, începând cu data de 21 august.

Măsura a fost aplicată din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăvire, dar și pentru prevenirea altor infectări în masă, mai ales în contextul exploziei de acum două săptămâni, din 4 august, care a lăsat țara în paragină.

Cartierele de sinistrați vor fi exceptate de la această măsură, au anunțat autoritățile libaneze.

Criză totală în Liban: Explozie, coronavirus, criză economică

Potrivit unui anunț al fostului ministru al Sănătății, doar unele cartiere vor fi izolate.

„Unele cartiere vor fi izolate, e o posibilitate să izolăm anumite zone, pentru că în ultimele două săptămâni, s-a  înregistrat multe cazuri de coronavirus şi a atins apogeul. Prin urmare, acest anunţ, şi acest sunet de clopoţel atrag atenţia că e de ajuns cu neglijenţa, trebuie să ne asumăm responsabilităţile”, a explicat  Hamad Hassan, fostul ministru al Sănătăţii.

Întregul guvern libanez a demisionat după ce pe 4 august a avut loc o explozie devastatoare într-un port, ce a ucis mii de oameni și a rănit la fel de mulți.

Luni, autoritățile din Liban au descopeirt încă 180 de morți printre dărâmături, iar operațiunile de salvare sunt încă în toi, chiar și la  15 zile de la cele două explozii. Totuși, nici până la această dată nu se știe cine se face vinovat de cele două explozii care au distrus mai multe cartiere din Liban, iar cercetările continuă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: