Redactia.ro
Home » Știri » România întinde o mână de ajutor Libanului. Autoritățile române trimit 8 tone de materiale medicale către Beirut

România întinde o mână de ajutor Libanului. Autoritățile române trimit 8 tone de materiale medicale către Beirut

GALERIE FOTO (2) România întinde o mână de ajutor Libanului. Autoritățile române trimit 8 tone de materiale medicale către Beirut

Departamentul pentru Situații de Urgenta a anunțat, vineri seara, că România va trimite ajutoare umanitare în Liban, după ce Beirutul a fost devastat de explozia de marți.

Guvernul României a răspuns imediat apelului solicitat și trimite Libanului o mare cantitate de echipamente medicale. Este vorba de 8 tone de materiale medicale printre care se numără și 2000 de flacoane de ceftriaxone, un antibiotic utilizat în tratamentul infecțiile bacteriene.

Două aeronave  vor transporta către Beirut materialele medicale

Toate acestea urmează să fie transportate în capitala Beirut cu două aeronave de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan. De asemenea, încărcătura va fi transportată în prezența a două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban a semnat de urgență decizia privind ajutorul prin care România poate întinde o mână de ajutor țării care trece, de câteva zile, printr-o situație limită.

Medicamentele trimise către Beirut sunt extrase din rezerva României de mobilizare și au ca scop diminuarea efectelor cauzate de explozia ce-a radiat, de pe pământurile libaneze, mii de locuințe, birouri și clădiri.

„Se aprobă folosirea cantităţii de 2.000 de flacoane de ceftriaxone, din rezerva de mobilizare din domeniul sănătăţii, ca ajutor umanitar extern de urgenţă pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din capitala Republicii Libaneze, Beirut”, transmite Monitorul Oficial.

România sprijină autoritățile libaneze

Țara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței naționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, transmite MApN.

Președintele Emmanuel Macron a fost primul care a răspuns cu solidaritate la catastrofa de marți, el deplasându-se în capitala Libanului la două zile de la explozie, iar Uniunea Europeană a anunțat tot joi că va ajuta autoritățile libaneze cu 33 de milioane de euro, pentru e gestiona cu mai multă ușurință situația de urgență în care țara se află.

Uniunea Europeană ajută și prin alte mijloace, nu doar financiar. O navă-spital italiană vine în sprijinul Beirutului pentru a se trata victimele în timp util și evitând creșterea numărului de decese.

Deflagrațiile, a căror cauză a fost chiar neglijența celor responsabili, au lăsat în urmă peste 5.000 de răniți și cel puțin 140 de decedați, iar zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: