Redactia.ro
Home » Știri » Oameni rămași fără case, rezerve de grâne doar pentru o lună și foarte multe decese. Acestea sunt doar câteva dintre dezastrele cauzate de explozia din Beirut

Oameni rămași fără case, rezerve de grâne doar pentru o lună și foarte multe decese. Acestea sunt doar câteva dintre dezastrele cauzate de explozia din Beirut

Oameni rămași fără case, rezerve de grâne doar pentru o lună și foarte multe decese. Acestea sunt doar câteva dintre dezastrele cauzate de explozia din Beirut

Dezastrul  produs în capitala Libanului  a șocat o lume întreagă prin ceea ce a lăsat în urmă. Până acum s-au confirmat peste 100 de morți și 4.000 de răniți, acestea fiind cele mai negre efecte ale exploziei. Deflagrația a produs însă și dezastre de altă natură, cum ar fi  pierderea locuințelor a peste 200.000 de  oameni sau chiar evaporarea rezervei de grâne a întregii țări.

Victimele colaterale sunt oamenii rămași fără case și grâne

Autoritățile încearcă acum să găsească soluții pentru oamenii care se află în situația de a nu avea un acoperiș deasupra capului. Se caută noi adăposturi pentru ei și hrană, însă țara pare a fi depășită de situația cauzată de această catastrofă.

Însăși Abbas Ibrahim, responsabil pentru securitatea generală din Liban, a spus că materialele extrem de explozive confiscate cu câțiva ani în urmă sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu s-a menționat de neglijența și inconștiența celor care cunoșteau foarte bine încă din 2014 că Libanul semnala probleme de securitate și avertiza cu privire la posibilitatea unei explozii în capitala Beirut.

Aceste materiale explozibile au fost depozitate în mod necorespunzător și fără a se lua măsuri de siguranță sporite, iar raportul care vorbea despre acest aspect a fost redactat cu șase ani în urmă, a dezvăluit Abboud.

Radiografia exploziei din Beirut arată pagube mari de natură umană dar și materială

Abboud declară că Libanul a pierdut 10 membri ai Brigăzii de Pompieri din Beirut, iar valoarea pagubelor se ridică până la 5 miliarde de dolari, poate chiar mai mult luând în calcul toate pierderile suferite.

Principalul siloz de grâne al libanezilor a fost distrus în totalitate de explozia de marți din capitală, nu s-a mai putut salva absolut nimic iar asta înseamnă că Libanul rămâne cu rezerve de grâne pentru mai puțin de o lună.

Silozul avea o capacitate de 120.000 de tone de grâu și chiar dacă sunt pe drum mai multe vase cu provizii, așa cum Ministrul Economiei a Libanului afirmă, problema mare este că nu sunt prin apropiere de Beirut prea multe spații de depozitare.

Ancheta va fi una lungă și plină de descoperiri halucinante. Deja se aruncă pe masă acuzații grave, o sursă apropiată a unui angajat din port a spus că o echipă care a inspectat nitratul de amoniu cu şase luni în urmă, avertizase despre riscul ca orașul să fie în totalitate aruncat în aer, dacă materialele nu vor fi mutate în altă parte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: