Redactia.ro
Home » Știri » O variantă nouă a tulpinii Covid19 din India a fost descoperită în România. Cinci muncitori sunt infectați

O variantă nouă a tulpinii Covid19 din India a fost descoperită în România. Cinci muncitori sunt infectați

Noua tulpină covid din India

O variantă nouă a tulpinii de coronavirus din India a fost descoperită în România. Varianta este, mai exact, o alta decât cea care a fost depistată în India și a fost indenficată, joi, la cinci muncitori din această țară. Cu toții lucrează la Colonia Bod din Brașov.

O variantă nouă a tulpinii Covid19 din India a fost descoperită în România

Cinci muncitori din India, care lucrează în construcții la Colonia Bod, din Brașov, au fost depistați pozitiv cu o nouă variantă a tulpinii Covid-19, din India. Concret, varianta este o alta decât care a fost indentificată în țara lor de origine. Indivizii au venit din India în România pe data 13 aprilie. Odată ce s-a aflat că sunt contaminați, bărbații au fost plasați în izolare.

Fiecare este autoizolat individual, iar reprezentanții DSP Brașov transmit că cei cinci muncitori nu au intrat în contact cu alte persoane, cât timp au lucrat.

„Este vorba de un grup de muncitori din India. Au venit pe 13 aprilie în România, au parcurs toate etapele de control, deci au intrat cu teste negative, au făcut examenele de medicina muncii, nu au prezentat simptome. Una dintre persoane a vrut să se întoarcă în țară pentru o problemă personală și s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. Având în vedere țara de origine, a fost solicitată secvențierea la un laborator din Sfântul Gheorghe, care a ridicat suspiciunea de tulpina indiană. A fost înștiințat și INSP. Toate contactele au fost testate și izolate. Din cele 8 persoane, 5 sunt pozitive și sunt izolate în locuințe individuale pentru a nu exista risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au implicat interacțiunea cu alte persoane”, a declarat la Digi24 Andreea Neculău, director DSP Brașov.

Se fac în continuare cercetări pentru analiza noii variante tulpini Covid 19 din India

Totodată, Andreea Neculău a mai precizat că laboratul din Sfântul Gheorghe a confirmat această variantă a tulpinii din India, dar personalul de aici mai are nevoie și de o a doua opinie.

„Laboratorul din Sfântul Gheorghe afirmă existența acestei tulpini, dar chiar și ei au solicitat confirmare, adică o a doua opinie. În acest moment pot să spun doar că există un laborator care a emis această ipoteză, nu pot să spun că este un test definitiv. Secvențierile genetice sunt teste speciale, complexe”, a mai spus directorul DSP Brașov, la Digi24.

De altfel, într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății se specifică faptul că, în urmă cu o lună, același laborator a descoperit varianta ”indiană” tipul B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani.

”INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, este specificat în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: