Redactia.ro
Home » Știri » Oamenii din Băile Tușnad au fost cuprinși de panică! Opt urși au fost alungați de pe stradă de jandarmi

Oamenii din Băile Tușnad au fost cuprinși de panică! Opt urși au fost alungați de pe stradă de jandarmi

De teama a ursului a stat toata noaptea intr-un copac

Opt urși s-au plimbat nestingheriți prin Băile Tușnad, provocând panică printre localnici! Aceștia au fost avertizați cu privire la pericol printr-un mesaj RO-Alert.

Oamenii din Băile Tușnad au fost cuprinși de panică! Opt urși au fost alungați de pe stradă de jandarmi

Jandarmii au intervenit, luni seară, în localitatea Băile Tușnad pentru a îndepărta de pe străzi opt urși, în urma apelurilor venite din partea oamenilor. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, în ultimele 24 de ore au fost primite două apeluri la 112 prin care era anunţată prezenţa a opt urşi în localitatea Băile Tuşnad. Inițial o femeie a anunțat, în jurul orelor 21:54, că pe Aleea Sfânta Ana era o ursoaică cu doi pui, iar alți trei urși se aflau în fața primăriei din Băile Tușnad.

Jandarmii au intervenit, iar când au ajuns la fața locului au reușit să îndepărteze un urs din apropierea unui magazin, ceilalți urși părăsind zona unde fuseseră semnalați, retrăgându-se în pădure. Un al doilea apel la 112 a fost făcut în jurul orei 23:00, când un bărbat a semnalat prezența unui urs pe strada Gării și un altul în fața primăriei. Jandarmii i-au îndreptat spre zona împădurită.

De ce sunt urșii bruni protejați prin lege

Această specie a devenit tot mai rară în ultimii ani, la nivel european și național și este pe cale de dispariție, ne-au declarat în exclusivitate, Livia Cimpoeru, specialist comunicare senior al WWF România, și Mugurel Constantin Drăgănescu, președintele executiv al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România. Tot de la ei am aflat și cum poate fi identificat un urs care creează probleme oamenilor.

Pentru ca populația de urs brun să își revină, Comisia Europeană a luat decizia de protejare a ei. Livia Cimpoeru spune că această măsură a dat roade în anumite zone, deoarece urșii bruni au revenit. Însă, depinde de cum acceptă și populația această reîntoarcere.

”Ursii bruni sunt pe cale de dispariție în anumite zone din Europa. De-a lungul anilor, prin vânare excesiva, practic ursul nici nu mai exista. Cum este Germania, Elveția, Italia. Drept urmare la nivel european s-a luat aceasta decizie de protecție sporita.Comisia Europeană a stabilit că aceasta specie trebuie protejata, astfel încât populația de urs sa își revină. Ceea ce se si întâmpla. În unele tari ursul brun revine. Problema este ca aceasta specie sa fie și acceptata de populația locala”, ne-a explicat Livia Cimpoeru, specialist comunicare senior al WWF România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: