Redactia.ro
Home » Monden » Oana Roman, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie: „Am văzut aberațiile pe care le debitează”

Oana Roman, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie: „Am văzut aberațiile pe care le debitează”

Oana Roman, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie

Oana Roman, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie. După ce Înaltpreasfințitul Teodosie a făcut numeroase declarații controversate despre femei, Oana Roman l-a atacat dur pe Arhiepiscopul Tomisului, nefiind de acord cu spusele sale.

Oana Roman, atac dur la adresa lui ÎPS Teodosie: „Am văzut aberațiile pe care le debitează”

Oana Roman nu s-a mai abținut și a răbufnit în mediul online, după ce a auzit declarația Înaltpreasfințitului Teodosie. Fiica lui Petre Roman nu este de acord cu declarațiile Arhiepiscopolului Tomisului, comentând pe rețelele de socializare discursul acestuia. Mai mult, vedeta pare să-l atace pe ÎPS Teodosie. Reamintim că acesta a ținut un discurs în urmă cu câteva zile, care a stârnit numeroase controverse. Arhiepiscopul Tomisului a spus că femeile aflate în perioada neputinței nu pot lua anafură sau aghiasmă în perioada de Bobotează. De asemenea, acesta a precizat că acest lucru le este permis abia după trei zile după ce trec de perioada lunii specifică femeilor.

„În perioada neputinţei femeii nu poate lua nici Aghiasmă, nici anafură, nici măcar Aghiasmă Mică, darămite Aghiasmă Mare. Dar dacă are perioada în timpul sărbătorii Bobotezei, coincide cu cele opt zile, ea nu poate lua Aghiasmă. Trebuie să compensăm, Dumnezeu întotdeauna compensează, se ia trei zile după această perioadă, Aghiasmă Mare, pentru că în perioada aceasta s-a rugat, poate a venit şi la Biserică, că nu e interzis femeilor care au neputinţa aceasta firească lunară să vină la biserică, să nu meargă spre altar, să nu sărute Sfintele icoane, să nu ia Aghiasmă şi anafură. Dar la biserică poţi să vii, că nu este interzis să te rogi”, a spus ÎPS Teodosie.

După această declarație, Oana Roman a răbufnit în mediul online, declarând că cele spuse de Înalpreasfințitul Tomisului nu sunt deloc adevărate. Vedeta a spus că nu are o părere bună despre persoanele care afirmă astfel de lucruri. ”Am văzut aberațiile pe care le debitează nu știu ce episcop de pe la Constanța, nu știu ce titlu, funcție are! Acest personaj are un discurs de Epoca Primitivă, mai jos decât Evul Mediu. Eu acestor oameni le spun niște forme de viață. Pentru că-s niște forme de viață, practic, ei nu sunt oameni. Le mai spun și nevertebrate, pentru că eu cred că cea mai joasă specie sunt nevertebratele”, a spus Oana Roman, pe Instagram.

ÎPS Teodosie, despre rolul femeii în biserică

În urmă cu câteva luni, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”. Acesta a declarat că femeia se face vinovată de păcatul suprem și că, dacă aceasta nu ar fi suferit, femeia nu ar fi născut în dureri. „Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

Etichete: