Redactia.ro
Home » Stil de viață » Obiceiuri și tradiții de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români

Obiceiuri și tradiții de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români

Obiceiuri și tradiții de Dragobete

Obiceiuri și tradiții de Dragobete 2021. În fiecare an, românii celebrează iubirea pe data de 24 februarie, când are loc Ziua Îndrăgostiților, sau mai bine zis Dragobetele. Iată ce tradiții și obiceiuri este necesar să respecți în ziua aceasta.

Tradiții și obiceiuri de Dragobete. Ce e musai să faci

Tradiția ne arată că sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le facem de Dragobete, pentru a nu stârni ura duhului acestei sărbători și să avem nenoroc în dragoste.

Este necesar ca bărbații să își sărute iubitele sau soțiile în ziua aceasta, pentru că altfel, ei vor fi aspru pedepsiți de Dragobele, care va începe să le ia… părul! Se spune că cei care nu îndeplinesc această tradiție de Dragobete, vor deveni chelioși.

Trebuie neapărat să oferim flori de Dragobete. Cei ce le primesc, trebuie să le așeze la icoane, iar când acestea se ofilesc, trebuie să le dăm drumul pe o apă, iar ele vor ajunge iar în locul din care au fost culese. Cine nu se conformează, va avea o respirație urâtă tot restul anului, până la Dragobetele viitor, când va avea șansă să se revanșeze.

Cele mai importante tradiții de Dragobete. De ce trebuie să le împlinești

Deși nu e sărbătoare religioasă, de Dragobete nu e bine să speli, să calci sau să coși, pentru că vei avea ghinion în dragoste. În schimb, este necesar să faci curat în toată casa. Se spune că femeile care au o casă curată de această sărbătoare vor duce o viață plină de iubire și vor fi vesele tot anul.

Nu trebuie să ne certăm sau ne supărăm de Dragobete, pentru că în caz contrar vom avea ghinion tot anul respectiv. Trebuie neapărat să atingem pe cineva de sex opus, chiar și dacă este numai o strângere de mână sau o bătaie pe umăr, pentru că altfel vom rămâne singuri tot anul.

De Dragobete nu trebuie să fim triști sau să plângem, pentru că vom atrage și mai multe supărări în viața noastră. Este interzis și comerțul cu animale, sau sacrificarea acestora. Se spune că cine încalcă această tradiție va primi un strat gros de grăsime în dar de la Dragobete, fiul Dochiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: